Danskerne invaderer italiensk fodbold

Vinterens transfervindue er helt specielt i år. Vindene blæser sydpå mod støvlelandet, hvor flere danske fodboldspillere allerede har skrevet under på kontrakt med en klub i Serie A eller Serie B – de to bedste rækker i italiensk fodbold.

For os med passion for italiensk calcio er det helt fantastisk for det giver endnu mere fokus på italiensk fodbold i Danmark.

I denne artikel giver jeg dig et overblik og jeg opdaterer artiklen indtil transfervinduet er lukket. Der er allerede en del bekræftede handler, mens andre er på rygteplan endnu.

LÆS MIN KÆMPE OPTAKT TIL SERIE A 2022-2023

Serie A

Bekræftet. Hellas Verona bekræfter på sin hjemmeside den 21. januar 2021, at man har lavet en lejeaftale frem til sommer med den 18-årige Marius Elvius fra HB-Køge. Preben Elkjærs gamle klub har en købsoption på den unge danske angriber til sommer. Planen er at Elvius skal spille på holdets primavera-mandskab i foråret.

Bekræftet prøvetræning. AaB’s U16-landsholdsmålmand Theo Sander er på en uges prøvetræning hos de italienske mestre Juventus. Det bekræfter AaB på sin hjemmeside den 19. januar 2021. AaB skriver at man er i dialog med flere klubber om Sander.

Rygte. Også en anden AaB’er rygtes til Italien. Her er der tale om Lukas Klitten, der rygtes til Sampdoria her i vinter eller til sommer. Klittens kontrakt udløber til sommer, men der tales også kontraktforlængelse med den nordjyske klub. Hvis Klitten lander i Genova får han flere nordiske holdkammerater fra både Norge, Sverige og naturligvis danske Mikkel Damsgaard der er igang med en flot førstesæson i Sampdoria. La Samp trænes af legendariske Claudio Ranieri, der for år tilbage blev sensationel engelsk mester med Leicester.

Serie B

Bekræftet. Frederik Sørensen er tilbage i italiensk fodbold efter at have skrevet kontrakt med delfinerne fra Pescara. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside den 20. januar 2021. Sørensen har fået en aftale på 2½ år med klubben fra Abruzzo-regionen i det centrale Italien. Sørensen spillede senest i FC Køln, hvor han fik ophævet kontrakten. Sørensen er yderst bekendt med italiensk calcio efter ophold i Juventus, Bologna og Hellas Verona fra 2010 – 2015.

Bekræftet. Jens Odgaard, der er ejet af Sassuolo og udlejet til FC Lugano i Schweiz skifter som Frederik Sørensen også til Pescara. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside den 22. januar 2021. Der er tale om en ny lejeaftale for den danske angriber. I 2017 skiftede Odgaard fra Lyngby til Inter, hvor han spillede ungdomsfodbold på Milanoklubbens primavera-mandskab.

Efter en fjerdeplads i 18/19-sæsonen har klubben haft det svært. Her næsten halvvejs gennem sæsonen ligger Pescara i den tunge ende, så det er en stor opgave, der venter for Sørensen, Odgaard og Co.

Hjulmand til Lecce

Bekræftet. Den danske U-21 landsholdsspiller Morten Hjulmand skifter Admira Wacker ud med U. S. Lecce i SydItalien. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside den 18. januar 2021. Hjulmand får trøje nummer 42.

Bekræftet. Noah Crone skifter også til Lecce. Den 18-årige back fra FC Nordsjælland har fået en kontrakt på 2½ års kontrakt. Således bekræfter klubben på sin hjemmeside den 29. januar 2021. Han er søn af nyhedsværten Natasja Crone. Han bliver i første omgang tilknyttet klubbens ungdomshold.

Lecce rykkede ned i Serie B sidste sæson efter blot en enkelt sæson i den bedste række. I indeværende sæson holder klubben sig pt. i subtoppen og skal dermed ud fra den aktuelle placering spille med om oprykningspladserne til Serie A. Efter nedrykningen blev Fabio Liverani fyret og erstattet af Eugenio Corini, der har en lang årrække bag sig som træner og spiller. Han huskes nok bedst fra flere sæsoner hos Palermo og Chievo.

Bekræftet. Forsvarsspilleren Daniel Obbekjær skifter fra OB til SPAL, der rykkede ned i Serie B i sidste sæson. Det bekræfter Ferrara-klubben på sin hjemmeside den 22. januar 20921. Den 18. årige Obbekjær har fået en lejeaftale frem til sommer, hvor klubben har sikret sig en købsoption. Han bliver foreløbig tilknyttet klubbens ungdomshold. SPAL ligger aktuelt i top5 i Serie B og ligner dermed et hold, der kommer til at kæmpe med om oprykningen til sommer.

Bekræftet. Riza Durmisi skifter til Salernitana på en lejeaftale fra Lazio. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside den 22. januar 2021 Durmisi får trøje nummer 24 i Salerno-klubben i Campania-regionen. Han skiftede fra Brøndby til den italienske hovedstadsklub i 2018 men har altid fået fodfæste i klubben.

San Siro i Milano

Køb din favoritklubtrøje hos Unisport

Har du købt din trøje med din italienske favoritklub ? Ellers klik ind og find den hos Unisport.dk – her er et kæmpe udvalg. Hvis du køber via dette link får jeg en provision, som jeg bruger til at udviklet bloggen – trøjen bliver ikke dyrere for dig.

Den lange række af spillere tilslutter sig kolonien af danskere, der allerede begår sig i støvlelandet. Joakim Mæhle skrev kontrakt med Atalanta den 22. december 2020 og har fået sin debut for klubben fra Bergamo i det nordlige Italien.

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær spiller i AC Milan. Han skrev kontrakt i januar 2020 og har en aftale til sommeren 2022. Han havde to sæsoner på Sicilien hos Palermo fra 2008 – 2010 og et kort lejeophold uden succes hos Atalanta i sidste sæson. Han havde desuden et ophold hos AS Roma fra 2011-12.

I den anden Milano-klub Inter spiller Christian Eriksen. Det er desværre ikke blevet til mange optrædender for den danske midtbaneprofil siden skiftet fra Tottenham i sommers. Mange venter at Eriksen skal finde ny klub i dette transfervindue.

I sommeren 2020 skiftede Mikkel Damsgaard fra FC Nordsjælland til Sampdoria, der holder til i byen Genova i regionen Ligurien. Damsgaard har fået en fin start med mål og assists.

Hos Bologna er Andreas Skov Olsen i gang med sin anden sæson efter skiftet fra FC Nordsjælland i sommeren 2019.

I Ligurien hos Genoa er midtbanespilleren Lukas Lerager i gang med sin tredje sæson. Første sæson var han på lån fra Bordeaux. Han rygtes pt. til FC København.

Den tidligere FCK-angriber Andreas Cornelius spiller i Parma. Her har han været på en 2-årig lejeaftale fra Atalanta siden sommeren 2019.

Jens Stryger Larsen er “the grand old man” i italiensk fodbold. Han har spillet i Udinese siden 2017, hvor han skiftede fra Austria Wien. Han har rundet 100 kampe i sort den sort-trøje for Friuli-klubben nord-øst for Venedig.

Er du fan af Milan, Inter, Roma eller Atalanta? Mangler du den nyeste trøje? Klik ind og find den hos Unisport.dk – her er et kæmpe udvalg. Hvis du køber via dette link får jeg en provision, som jeg bruger til at udviklet bloggen – trøjen bliver ikke dyrere for dig.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.