Roms ældste café, Antico Caffè Greco, ligger i Via Condotti 86. Vi er blot få skridt fra Den Spanske Trappe, der er en af Roms største tilløbsstykker. Jeg vil bestemt også anbefale et besøge i den gamle café, hvor du går i fodsporene på H. C. Andersen.

Antico Caffè Greco åbnede i 1760 og er dermed den italienske hovedstads ældste. Den er samtidig den næstældste i Italien, kun overgået af Caffè Florian i Venedig, der stammer fra 1720. Gambrinus i Napoli er fra 1860.

Indgangen i Via Condotti
Indgangen i Via Condotti

Trods sin alder har Greco formået at videreføre den helt specielle atmosfære op til i dag, også med hensyn til indretningen af stedet. Tjenernes påklædning følger denne tråd. Det var den græsk-fødte Nicola della Maddalena, der åbnede Greco i 1760.

Prisniveau – som hvis du er på museum

Du skal regne med at komme til at betale 10 Euro for en varm kop kakao, hvis du sætter dig ind på Caffè Greco, hvilket jeg vil anbefale. Du betaler mindre, hvis du drikker den stående lige inden for. Her får du dog ikke oplevelsen af rummene og stemningen længere inde. Se derfor prisen som betaling for en entré på et museum – for det er det jo egentlig også.

Indgangen til Caffè Greco i Via delle Carrozze

MERE KAFFE ?: Tazza D’Oro ved Pantheon

Via Condotti – eksklusiv butiksgade

Via Condotti der forbinder Via del Corso og Piazza di Spagna, er en meget eksklusiv butiksgade. Her holder alle de dyre mærker til. Det er ikke usandsynligt at se fine biler med privatchauffører her.

Caffè Greco er også interessant set med danske øjne, da det var her H. C. Andersen mødtes med andre kunstnere under hans ophold i Rom.

Indenfor på Greco

Flere unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger og få endnu flere >>

H. C. Andersens fodspor

Der er et synligt bevis på denne forbindelse i form af et brev fra ham, der er indrammet. Brevet findes for enden af det lange lokale til venstre, lige inden den røde sal. Se billedet herunder. Herudover er caffèen dekoreret med omkring 300 malerier, der fortæller stedets historie.

Nogle af de intellektuelle som H. C. Andersen mødtes med var blandt andre poeterne Keats og Shelley, hvis bolig ligger til højre for Den Spanske Trappe. Herudover var der personer som Byron, Goethe, Ibsen og Mark Twain.

H. C. Andersens hilsen til Greco

DEN OFFICIELLE SIDE: Antico Caffé Greco

Få endnu mere Rom – få mit nyhedsbrev her >>

2 stk. varm kakao + flødeskum = 20 Euro

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.