Antico Caffé Greco ligger i Via Condotti 86.

Meget tæt ved Den Spanske Trappe ligger denne oplevelse, som jeg klart vil anbefale. Antico Caffé Greco åbnede i 1760 og er dermed Roms ældste af sin slags. Den er samtidig den næst-ældste i Italien, kun overgået af Caffe Florian i Venedig, der stammer fra 1720.

Se flere billeder nederst i artiklen.

Indgangen i Via Condotti
Indgangen i Via Condotti

Trods sin alder har Greco formået at videreføre den helt specielle atmosfære op til i dag, også med hensyn til indretningen af stedet. Tjenernes påklædning følger denne tråd. Det var den græsk-fødte Nicola della Maddalena, der åbnede Greco i 1760.

LÆS OGSÅ: Piazza di Spagna – tæt ved Greco

Du skal regne med at komme til at betale op til 10 Euro for en varm kop kakao, hvis du sætter dig ind på Caffé Greco, hvilket jeg vil anbefale. Se prisen som betaling for en entré på et museum. Du kan dog købe den billigere hvis du drikker den stående, lige inden for døren.

Bagindgangen til Caffe Greco i Via delle Carrozze

MERE KAFFE ?: Tazza D’Oro ved Pantheon

H. C. Andersen

Via Condotti der forbinder Via del Corso og Piazza di Spagna, er en meget eksklusiv butiksgade. Greco er også interessant set med danske øjne, da det var her H. C. Andersen mødtes med andre kunstnere under hans ophold i Rom.

Flere oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Der er et synligt bevis på denne forbindelse i form af et brev fra ham. der er indrammet. Brevet findes for enden af det lange lokale til venstre, lige inden den røde sal.  Se billedet herunder. Herudover er caffeen dekoreret med omkring 300 malerier, der fortæller stedets historie.

Nogle af de intellektuelle som H. C. Andersen mødtes med var blandt andre poeterne Keats og Shelley, hvis bolig lå til højre for Den Spanske Trappe. Herudover var der personer som Byron, Goethe, Ibsen og Mark Twain.

DEN OFFICIELLE SIDE: Antico Caffé Greco

Mangler din favorit kaffebar på vores liste ? Skriv til os fortæl om den, så tilføjer vi den på bloggen. Skriv til info(@)Forzaitalia.dk

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.