Her kan du læse om den lille by Montefranco i den italienske region Umbrien.

Byen og hotellet Albergo RoccaRanne var sidste stop på vores roadtrip i det centrale Italien sommeren 2016.

I nærheden ligger Marmorvandfaldet Cascate della Marmore, der var en stor oplevelse. I Umbrien aflagde vi også et visit i Frans af Assisis by Assisichokoladebyen Perugia samt middelalderbyen Spoleto.

Turen bragte os endvidere til Chieti og Pescara i regionen Abruzzo helt ude ved Adriaterhavet. Herfra langs kysten til Civitanova og ind gennem regionen Marche.

Velkommen til Montefranco - 414 meter over havet
Velkommen til Montefranco – 414 meter over havet

Beliggenhed

Montefranco ligger på en bakketop 414 meter over havets overflade. Det mærkes specielt de sidste 7-8 kilometer, hvor det for alvor går op gennem olivenlunde og skov.

Montefranco er også navnet på kommunen, der har ca. 1400 indbyggere. Kommunen ligger i provinsen Terni, der igen ligger i regionen Umbrien.

Afstande fra Montefranco;

Cascata delle Marmore (7 km.)
Terni (16 km.)
Spoleto (21 km.)
Perugia (80 km.)
Assisi (59 km.)

Byen

Der var meget stille i byen, da vi ankom og måske med god grund – receptionisten på hotellet forklarede, at der kun bor omkring 200 mennesker i byen på toppen. Resten bor ud i kommunen.

Alligevel har byen sit eget hotel med tilhørende restaurant, hvor vi spiste den skønneste middag og morgenbuffet.

Faktisk ligger byen så højt, at der er udkig (på lang afstand) til Cascata della Marmore. Derfor er byen og hotellet et oplagt sted at overnatte i forbindelse med et besøg der.

Niveauforskelle på gaderne i Montefranco
Niveauforskelle på gaderne i Montefranco

Efter ankomsten blev det til et par timers slentren rundt i den meget charmerende og stille by. Det var ikke mange mennesker, vi mødte på vores vej rundt i de små gader og gyder, der pludselig stiger for kort efter at falde igen i niveauforskel. Meget pæn og ren by. Vi så til gengæld 2-3 kirker, en bar, et lille supermarked og en skole – meget godt for en by af den størrelse.

Albergo RoccaRanne

Byens hotel ligger smukt og naturligt i gadebilledet som en del af de omkringliggende bygninger. Lige over for ligger restauranten. Fra terrassen er der den smukkeste panoramaudsigt over bjergene.

I receptionen på hotellet fik vi en voucher, således at vi sparrede 50 % på indgangsbilletten til Cascata delle Marmore – meget flot må man sige.

Fra vinduet på vores værelse havde vi direkte udsigt til bjergene – yderst smukt. Eneste lille minus her var, at vores værelse var lidt for lille til vores store kufferter, men ellers var der intet at udsætte på dette hotel.

Hotellet til højre og restauranten ligefrem
Hotellet til højre og restauranten ligefrem

Albergo RoccaRanne/Ristorante Il Tralcio e L’uva
Via del Palazzo
05030 Montefranco (Terni)
Tlf. +39 0744 388338
Umbrien – Italien

Læs mere på den officielle hjemmeside her.

Arrivederci Montefranco
Arrivederci Montefranco
Print Friendly, PDF & Email