Her kan du læse om byen Chieti i regionen Abruzzo, som vi besøgte på vores roadtrip i det centrale Italien sommeren 2016. En tur der også bragte os til Pescara helt ude ved Adriaterhavet. Herfra gik turen langs kysten til Civitanova i regionen Marche. Her kørte vi ind gennem regionen og via Tolentino til regionen Umbrien og middelalderbyen Perugia, der er specielt kendt for sin chokolade Perugina. I området besøgte vi også franciskanernes hovedstad Assisi, inden turen gik sydpå til et besøg i Spoleto. Til sidst blev det til en stor oplevelse ved Marmorvandfaldet Cascate della Marmore, der ligger vest for Terni. I forbindelse med besøget her overnattede vi i den lille charmerende by Montefranco.

Udsigt over dalen ved Chieti Scalo
Udsigt over dalen ved Chieti Scalo

Beliggenhed

Chieti ligger ca. 15 minutters kørsel fra Pescara, der ligger helt ud til Adriaterhavet. Vi brugte ca. 2½ time i bil fra lufthavnen Ciampino i Rom på at køre til Chieti. Der er rigtig fin motorvej hele vejen. Vi betalte godt 19 Euro i vejskat for at køre strækningen. Vejskat i Italien fungerer på den måde, at man trækker en billet, når man kører ind på betalingsvejen og betaler, når man forlader vejen igen – det fungerer ganske nemt. Der er lufthavn i Pescara, men ikke direkte fra Danmark.

 

Facts om byen

Chieti er delt i 2 dele. Chieti Alta er den gamle bydel på toppen af den 330 meter høje bakke og Chieti Scalo er den moderne bydel i dalen. Området har ca. 52.000 indbyggere. Chieti er samtidig også provins – 1 af 4 i regionen Abruzzo. De 3 andre provinser er Pescara, L’Aquila og Teramo.

Den imponerende San Giustino katedral i Chieti
Den imponerende San Giustino katedral i Chieti

Dét skal opleves

Katedralen San Giustino med det flotte klokketårn der ligger på Piazza Vittorio Emanuele II, fylder godt i billedet i den gamle bydel. Og dens beliggenhed gør, at den kan ses langt omkring i landsskabet.

Den offentlige park omkring Piazza Mazzini er en skøn oase i byen og fontænen pynter på den runde plads. Et oplagt sted for et lille hvil.

Den dag vi besøgte Chieti, var der stort marked i byen på Corso Marrucino, der er byens hovedgade. Markedet fyldte næsten hele gaden fra Piazza Valignani til Piazza Trento & Trieste og faktisk forsatte det ud af Viale delle Liberazione, der går ud fra Piazza Trento & Trieste. Et klassisk marked med alt fra tøj til ting, du ikke anede du manglede.

Via Gennaro Ravizza er en meget hyggelig og rolig gade, hvor facaderne er fint pyntede. Nogle gange er det rart at komme væk fra de større gader og gå rundt og denne gade er et godt bud på det.

En anden kirke i Chieti er San Francesco della Scarpa. Den er specielt berømt for sin smukke kuppel. Desværre var kirken lukket da vi var der, på grund af restaurering – facaden var helt pakket ind.

Byen har flere synlige tegn fra romertiden. På muséet La Civitella, der åbnede i 2008 er der mulighed for at se tilbage i historien. Lige i nærheden af muséet er der få rester tilbage af amfiteatret. På Piazza dei Templi Romani er der rester af gamle romerske templer.

Husk også at se det gamle Valignani tårn fra 1470 der ligger sammen med Palazzo Arcivescovile.

Torre Valignani i Chieti Alta
Torre Valignani i Chieti Alta

Vi spiste frokost hos Magica Alvermann, Corso Marrucino 27. Et godt og roligt sted, selvom den ligger ud til hovedgaden. Husk også at prøve byens bedste is hos Gelateria Sigismondi på Piazza Trento & Trieste.

I Chieti Scalo – nede i dalen finder du en Ikea-butik samt shoppecentret Megalo. Vi besøgte også disse steder på vores tur. Ikea ligger på Via Regolizie 22 i San Giovanni Teatino – ved udkørsel A14 Pescara Vest.

Megalo er et kæmpe shoppecenter med biografer og mange restauranter. Her er kendte internationale mærker men også lokale brands. Der kører gratis shuttlebus fra banegården i Chieti Scalo til centret flere gange dagligt. Centret der har åben alle ugens dage, ligger i området Santa Filomena i 66100 Chieti Scalo.

Piazza Mazzini - tid til en slapper
Piazza Mazzini – tid til en slapper

Mere info

Under opholdet i Chieti boede vi på Best Western Hotel Parco Paglia i Chieti Scalo, Via Erasmo Piaggio 17. Vi tog bilen op af bakken til den gamle bydel i Chieti, hvor der er gode P-muligheder omkring byen. Vi parkerede gratis nord for San Giustino katedralen på Via Domenico Ciampoli.

2 aftener spiste vi aftensmad i Ristofficina, der ligger i bygningen lige over for hotellets hovedindgang. Et livligt sted med en masse gode retter og mulighed for at møde de lokale.

Her boede vi under vores ophold i Chieti
Her boede vi under vores ophold i Chieti

Den gamle bydel Chieti Alta er en hyggelig lille by at besøge. Meget overskuelig og de vigtigste seværdigheder kan sagtens opleves på gå-ben på 1 dag.

Skriv gerne til Forzaitalia.dk, hvis du har spørgsmål til din tur. Du kan skrive til mig ved at udfylde formularen i højre side eller ved at sende en mail til info(@)forzaitalia.dk.

Print Friendly, PDF & Email