Biscotti er klassiske Italienske småkager, som findes i flere varianter. De kendes også under navnet cantucci. Kært barn har mange navne.
Denne opskrift giver 60-70 småkager.
Arbejdstid: 1 time og 30 minutter.
Disse varer skal du bruge:
300 gram hvedemel
200 gram hakkede mandler ( et sted mellem fint og grofthakkede)
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
50 gram smør
150 gram sukker
2 æg
Revet skal fra 1 appelsin
Skal du til Rom på ferie ?
Jeg har skrevet 2 e-bøger om Rom. Med disse oplevelser følger du ikke bare i fodsporene på alle andre turister. Klik herunder og læs mere.
-
E-bog: Oplev 29 kirker i Rom95,00 kr.
-
E-bog: 50 unikke oplevelser i Rom95,00 kr.
Sådan gør du:
- Opvarm ovnen til 175 grader.
- Bland smør, sukker og æg til massen er skummende.
- Bland herefter hvedemel, bagepulver, salt og skal fra appelsinen.
- Melblandingen blandes i æggemassen under omrøring. De hakkede mandler tilsættes.
- Rør blandingen sammen med en ske, til den samler.
- Del dejen i 3. Rul hver del så den ca. fylder den lange side af din bageplade.
- Placér rullerne på bagepladen. Tryk rullerne, så de bliver fladere og bredere.
- Bag i forvarmet ovn i ca. 30 min. til brødet er fast og begynder at få farve.
- Tag pladen ud og lad kagerne stå og hvile i 10-15 min.
- Skær kagestængerne ud i ca. en fingers bredde. Vi fandt det nemmest at bruge en brødsav, da den savede mandlerne fint over.
- Vend kagerne om på skærefladen.
- Sæt pladen tilbage i ovnen og bag herefter kagerne ca. 10 min. på hver side til de er gyldne og sprøde.
Opbevar dine biscotti i en kagedåse – husk at enderne er smagsprøver 🙂
GOD FORNØJELSE.
Andre Italienske retter her på bloggen:
Nem Frokost: Italiensk inspirerede panini
God sauce eller dressing: Grøn pesto a la Genovese
Kulsvierkonens pasta: Spaghetti Carbonara
Det tog længere tid – har ikke et rivejern eller en hakker, så det blev med en kniv.
Havde heller ikke bagepulver, så jeg brugte 1 tsk. tørgær og lod dejen hæve 3 kvarter før tilsætning af mandlerne – fulgte derefter opskriften – de smager fortræffeligt!
Hej Peter
Mange tak for din kommentar.
Godt at høre, at du på din måde fik fortræffelige småkager ud af det. De er bare lækre !
VH.
Henrik,
ForzaItalia.dk