Om regionen
Basilicata ligger i den sydlige del af Italien. Oprindeligt hed den Lucania. Regionen grænser op til Campania mod vest og Puglia mod Øst. I syd grænser Basilicata op til Calabria. Basilicata er opdelt i 2 provinser, Matera og Potenza.

Hovedstaden
Potenza er hovedstad i Basilicata. Byen der ligger i den vestlige del af regionen, har ca. 68.000 indbyggere. Byen ligger 819 meter over havets overflade. Det er den næsthøjeste beliggenhed for en regionshovedstad i Italien.

Oversigt over Basilicata
Oversigt over Basilicata

By i regionen
Matera ligger i den østlige del af regionen. Byen har godt 60.000 indbyggere. Det historiske kvarter Sassi di Matera har siden 1993 været optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. “Stenbyen” er det første sted i det sydlige Italien, til at blive optaget på listen. Her ligger omkring 3000 beboelige sassi (huleboliger), der er udhugget i klippen. På grund af sit charmerende landskab er området ofte brugt som kulisse i film.

Matera
Matera

Mere viden
Officiel side: Regionen Basilicata
Hjemmeside for: Potenza Kommune
Unescos verdensarvsliste : Sassi di Matera
Byens officielle hjemmeside: Sassiweb

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.