Vitello Tonnato – Italiensk kalvekød

 

Kalv er en populær spise i Italien. Der findes masser af opskrifter, hvor kalvekød indgår. Således også i denne klassiker, der skal forberedes dagen før, den skal serveres.

Jeg smagte Vitello Tonnato første gang i Rom for en del år siden, hvor jeg besøgte Ristorante Le Tavernelle, der ligger tæt ved Basilica Santa Maria Maggiore og siden da, er retten blevet spist nogle gange herhjemme.

Velbekomme

DET SKAL DU BRUGE (4 personer)

Til marinering af kødet;

750 gram kalvekam uden ben
2 gulerødder i tynde stave
1 løg, hakket
2 stængler blegselleri i tynde stave
2 nelliker
2 laurbærblade
1 liter tør hvidvin
salt og peber

Til tunfiskesaucen;

140 gram tunfisk på dåse, afdryppet
4 ansjosfileter, afdryppede og finthakkede
50 gram kapers, skyllede og finthakkede
50 gram cornichoner, afdryppede og finthakkede
2 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. citronsaft
1 1/4 dl olivenolie

Inden serveringen;

1-2 citroner
Bredfladet persille

SÅDAN  GØR DU;

  • Dagen inden retten skal serveres. Kalvekødet lægges i en stor plasticskål. Tilsæt gulerødder, løg, selleri, nelliker og laurbærblade. Hæld vinen ved og vend kødet således at det er helt dækket. Til sidst lukkes skålen med plastfolie, der marinerer natten over i køleskabet.
  • Hæld væden fra kødet – husk at gemme den. Kødet rulles godt sammen og snøres, så det holder formen. Kom kødet i en stor gryde. Væden hældes i en anden gryde og bringes i kog. Herefter hældes den over kødet – supplér med kogende vand til kødet er helt dækket. Krydr med salt og peber og bring retten i kog. Herefter skrues ned, låg lægges på og retten simrer i 1½ time, indtil det er mørt.
  • Det færdigkogte kød lægges på et fad og køler helt af. Sæt det herefter i køleskabet, indtil du skal servere det. Si væden ned i en skål og sæt den i køleskabet.
  • Bland tunfisk, ansjosfileter, kapers og cornichoner i en skål og blend det til puré. Pisk æggeblommerne med citronsaften i en anden skål. Pisk gradvis olivenolien i æggeblommerne. Når olien er tilsat hældes tunfiskepuréen samt 2 spiseskefulde af den afkølede væde. Konsistensen skal være som yoghurt. Krydr med salt og peber. Til sidst dækkes med plastfolie. Sæt i køleskab indtil servering.
  • Kødet tages ud af køleskabet. Dup det tørt med køkkenrulle. Skær det i meget tynde skiver (3-5 mm.) og placér dem på et serveringsfad. Fordel tunfiskesaucen jævnt over kalvekødet. Til sidst pyntes med persille. Citronskiver lægges ved eller i en skål ved siden af.

VELBEKOMME 🙂

Som nævnt er Vitello Tonnato en klassisk og populær Italiensk forret. Du kan vælge at supplere med brød til kalvekødet.

Andre populære Italienske lækkerier

Italienske mandelsmåkager – biscotti
Italienske panini til frokost
Pesto – lækker til pastaen

 

Er du fan af kvalitetsprodukter fra Italien ?

Så er Det italienske køkken måske noget for dig.

De gode produkter og passionen for mad og vin er omdrejningspunktet Det Italienske Køkken. Vi elsker Italien og italiensk mad, de lækre råvarer af høj kvalitet og de enkle og smagfulde retter. Men i Danmark savnede vi et alternativ til supermarkedernes massefremstillede industriprodukter.

Så vi har håndplukket et udvalg af udsøgte italienske vine og delikatesser fra mindre familievirksomheder, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og hvor passion og traditioner er en vigtig drivkraft.

Vi har rejst rundt i Italien for at prøvesmage produkter og besøge virksomheder, og vi har på vores ture nøje udvalgt virksomheder, der fremstiller kvalitetsprodukter.

Vi går efter det bedste af det bedste og leder efter produkter, der ikke findes på det danske marked. Vi er Kenneth og Mette Rem, der har boet 10 år i Rom.

(Jeg har lavet en affiliate-aftale med Det italienske køkken. Den gør at jeg får en lille provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

Print Friendly, PDF & Email