Kalv er en populær spise i Italien. Der findes masser af opskrifter, hvor kalvekød indgår. Således også i denne klassiker, der skal forberedes dagen før, den skal serveres.

Jeg smagte Vitello Tonnato første gang i Rom for en del år siden, hvor jeg besøgte Ristorante Le Tavernelle, der ligger tæt ved Basilica Santa Maria Maggiore og siden da, er retten blevet spist nogle gange herhjemme.

Retter rækker til 4 portioner. Læs hele opskriften igennem inden du starter.

Velbekomme

Det skal du bruge:

Til marinering af kødet:

750 gram kalvekam uden ben
2 gulerødder i tynde stave
1 hakket løg
2 stængler blegselleri i tynde stave
2 nelliker
2 laurbærblade
1 liter tør hvidvin
salt og peber

Til tunfiskesaucen:

140 gram tunfisk på dåse, afdryppet
4 ansjosfileter, afdryppede og finthakkede
50 gram kapers, skyllede og finthakkede
50 gram cornichoner, afdryppede og finthakkede
2 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. citronsaft
1 1/4 dl olivenolie

Inden serveringen:

1-2 citroner
Bredfladet persille

Sådan gør du:

  • Dagen inden retten skal serveres. Kalvekødet lægges i en stor plasticskål. Tilsæt gulerødder, løg, selleri, nelliker og laurbærblade. Hæld vinen ved og vend kødet således at det er helt dækket. Til sidst lukkes skålen med plastfolie, der marinerer natten over i køleskabet.
  • Hæld væden fra kødet – husk at gemme den. Kødet rulles godt sammen og snøres, så det holder formen. Kom kødet i en stor gryde. Væden hældes i en anden gryde og bringes i kog. Herefter hældes den over kødet – supplér med kogende vand til kødet er helt dækket. Krydr med salt og peber og bring retten i kog. Herefter skrues ned, låg lægges på og retten simrer i 1½ time, indtil det er mørt.
  • Det færdigkogte kød lægges på et fad og køler helt af. Sæt det herefter i køleskabet, indtil du skal servere det. Si væden ned i en skål og sæt den i køleskabet.
  • Bland tunfisk, ansjosfileter, kapers og cornichoner i en skål og blend det til puré. Pisk æggeblommerne med citronsaften i en anden skål. Pisk gradvis olivenolien i æggeblommerne. Når olien er tilsat hældes tunfiskepuréen samt 2 spiseskefulde af den afkølede væde. Konsistensen skal være som yoghurt. Krydr med salt og peber. Til sidst dækkes med plastfolie. Sæt i køleskab indtil servering.
  • Kødet tages ud af køleskabet. Dup det tørt med køkkenrulle. Skær det i meget tynde skiver (3-5 mm.) og placér dem på et serveringsfad. Fordel tunfiskesaucen jævnt over kalvekødet. Til sidst pyntes med persille. Citronskiver lægges ved eller i en skål ved siden af.

VELBEKOMME 🙂

Som nævnt er Vitello Tonnato en klassisk og populær Italiensk forret. Du kan vælge at supplere med brød til kalvekødet.

Andre populære Italienske lækkerier

Italienske mandelsmåkager – biscotti
Italienske panini til frokost
Pesto – lækker til pastaen

Lyst til flere lækkerier fra Italien?

Hvis du som jeg er fan af lækkerier fra støvlelandet, vil jeg gerne slå et slag for Det Italienske Køkken, som jeg har indgået en aftale med. De har nemlig et stort udvalg af italienske lækkerier som fx. olier, vin og pasta. Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.

Har du husket vinen?

Du får lige endnu et tip. Det er vigtigt med god italiensk vin til de italienske retter, for at opleve den helt rette stemning. Således også til Vitello Tonnato. Derfor har jeg indgået en aftale med “Vin Til Kostpris”, der har et stort udvalg af netop italiensk vin. Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.

Følg bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email