Santa Maria in Traspontina

 

Santa Maria in Traspontina er en kirke, man let overser, fordi øjnene skuer mod Peterspladsen og Peterskirken for enden af Via della Conciliazione. Specielt 2 ting gør dog denne kirke værd at besøge. Knud den Hellige samt søjlerne, som Peter og Paulus var lænket til, inden de led martyrdøden.

Kirkens facade ud mod Via Conciliazione
Kirkens facade ud mod Via Conciliazione

 

 

Det tog godt 100 år at bygge kirken, inden den stod færdig i 1566. Kirkens facade er bygget op af travertinblokke, som blev hentet ved Colosseum. Inden for har det centrale hovedskib en længde på 56 meter og en bredde på næsten 14 meter.

Det andet kapel på højre side i kirken er dedikeret til Knud den Hellige – Cappella di S. Canuto. Alterbilledet forestiller mordet på Knud i Albani kirke i Odense. Han var konge af Danmark fra 1080 til 1086.

Kong Christian den X og dronning Alexandrine besøgte kirken i 1920, hvor de lagde en krans med de danske farver på Knuds alter. De skænkede ligedes kirken en skriftestol, der står i koret. Den bærer indskriften Christianus X Rex Danorum – Regina Alexandrine XV. XII. MCMXX.

Kirkerummet
Kirkerummet

I det 3. kapel i kirkens venstre side står de 2 søjler, som Peter og Paulus siges at have været lænket til inden de led martyrdøden. Altermaleriet på billedet herunder viser netop de 2 tilfangetagne apostle. Søjlerne ses i venstre og højre side af billedet.

LÆS OGSÅ: Her var Peter og Paulus fængslet i Rom

Søjlerne hvor Peter og Paulus var lænket
Søjlerne hvor Peter og Paulus var lænket

 

Print Friendly, PDF & Email