Om regionen
Valle d’Aosta er Italiens mindste region, med kun 1/100 del af det samlede areal. Den er ligeledes den tyndest befolkede region med ca. 128.000 indbyggere. Valle d’Aosta ligger i det nordvestlige hjørne med grænser til Schweiz, Frankrig samt den italienske region Piemonte. Val D’Aosta er to-sproget italiensk og fransk.

Fra Frankrig forbindes regionen af Mont Blanc tunnellen.

Regionens hovedattraktioner er vintersport samt en aktiv ferie. Om sommeren er der masser af muligheder for vandreture og på den måde opleve den fantastiske natur. Specielt i området ved Gran Paradiso – Italiens første og største nationalpark.

Hovedstaden
Hovedbyen i regionen er Aosta, der således også ligger navn til regionen. Byen ligger ca. 115 km. fra Torino i Piemonte. Byen er grundlagt af kejser Augustus, som romersk koloni. Der er ca. 35.000 indbyggere i Aosta, der 3 gange har været målby for en etape i Italiens store cykelløb, Giro d’Italia.

Mere viden
Du kan læse mere om regionen ved at klikke her.

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.