Ponte San Giovanni er en lille by, der ligger i den sydøstlige del af Perugia – 7 km. fra middelalderbyens centrum. På den anden side er der ca. 20 km til Assisi i regionen Umbrien. Vi boede lige uden for byen under vores roadtrip i det centrale Italien, sommeren 2016.

Velkommen til Ponte San Giovanni
Velkommen til Ponte San Giovanni

Italiens vigtigste flod Tiberen løber syd om den lille by. Med sine 405 kilomter er den Italiens 3. længste efter Po og Adige. Og hvis du tænker, om ikke det er den flod der løber gennem Rom, har du helt ret.

Da vi besøgte Assisi kørte vi ind til togstationen i Ponte San Giovanni, hvor man kan parkere gratis på P-pladsen til venstre for banegården. Vi valgte denne løsning for ikke at skulle bruge energi på at finde en P-plads i Assisi – også fordi vi besøgte byen den 15. august, som er en helligdag i Italien. Du kan læse mere om Ferragosto ved at klikke her.

Banegården i Ponte San Giovanni
Banegården i Ponte San Giovanni

Vi købte togbilletten i automaten inde på stationen. Det er lige så nemt, som i Danmark. Så du kan også bruge dit VISA-kort her. Husk at stemple billetten inden du stiger på toget.

Braceria La Torre i Ponte San Giovanni
Braceria La Torre i Ponte San Giovanni

 

Vi blev anbefalet at prøve restauranten Braceria La Torre inde i det centrale Ponte San Giovanni og det var bestemt en lækker oplevelse. Lækre antipasti, som du kan se på billedet herunder blev fulgt op med en hovedret der bestod af kylling med tomat og rucola. Vi valgte at sidde ude, men der er også mulighed for at sidde inden for på restauraten. Godt match mellem pris og kvalitet. God betjening. Prøv den hvis du kommer forbi byen.

Lækre antipasti inden hovedretten
Lækre antipasti inden hovedretten

 

Print Friendly, PDF & Email