Minerva-pladsen ligger centralt i Roms historiske centrum, lige bag ved Pantheon. Den lille plads har to attraktioner, den lille charmerende elefant bærende obelisken samt kirken Santa Maria Sopra Minerva.

PIAZZA DELLA ROTONDA: Læs om Pantheon – velbevaret fra oldtiden

Den charmerende elefant foran Santa Maria sopra Minerva

Santa Maria sopra Minerva

Kirken, der er en af Roms ældste, blev grundlagt i det 8. århundrede oven på ruinerne af et tempel for Minerva. Efterfølgende blev kirken bygget om flere gange. Kirkens facade stammer fra 1600-tallet.

Under højaltret opbevares relikvier af Italiens skytshelgeninde Catarina di Siena og i sakristiet er det værelse, hvor hun døde.

Til venstre for højaltret står Michelangelo-statuen “Cristo Risorto”, forestillende Kristus holdende ved korset.

I kirken findes også gravsteder for flere paver – Paul IV, Leo den 10. og Clement den 7.

Elefanten

Elefanten på pladsen foran basilicaen stammer fra 1667. Den er skabt af Ercole Ferrata efter inspiration fra Giovanni Lorenzo Bernini, der skabte soklen, således at obelisken kan stå oven på elefanten.

Obelisken er egyptisk og stammer fra det 5. århundrede f. Kr. Elefanten er meget populær og kaldes “pulcin della Minerva” – Minervas lille gris.

Elefanten foran kirken

Pladsen

På tavlerne ved hjørnet til Via Santa Caterina di Siena kan ses vandstanden ved oversvømmelserne i Tiberen fra 1598 – 1870 – tankevækkende !. Bygningen til venstre for kirken, Palazzo della Minerva, var oprindeligt et kloster. Efter 1870 kom bygningen i statens besiddelse – i dag holder det Italienske forskningsministerium til her.

Hærværk

I november 2016 blev elefanten udsat for hærværk – det gik ud over den ene stødtand. Der blev dog taget hurtigt action således, at elefanten hurtigt blev bragt tilbage til det oprindelige udseende.

Elefantporten hos Carlsberg

Elefantporten på Carlsberggrunden i København er inspireret af den lille elefant i Rom. Ifølge Carlsbergs hjemmeside fik Carl Jacobsen idéen efter selv at have oplevet elefanten på pladsen i Rom. På siden skriver de videre, at elefanten symboliserer trofasthed og styrke.

Hop på bussen og oplev Roms største seværdigheder

Har du prøvet at opleve Rom med åben bus ? Det er en nem og afslappet måde at se Roms seværdigheder – mens du hviler de trætte ben. Der er flere af den slags busselskaber i Rom.

Her vil jeg anbefale BigBus Rome. Her er også mulighed for at hoppe af og på så længe billetten gælder. Hvis du køber billetten via linket her giver dit køb en lille provision til driften af denne blog.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Få flere oplevelser – køb mine e-bøger om Rom >>


Print Friendly, PDF & Email