Spaghetti Bolognese er et hit i mange danske hjem. Den brune kødsovs laves i mange afskygninger. Her får du den som mamma Stella i Rom, vil lave den. En klar opgradering fra den danske købsovs, hvis du spørger mig.
Retten er egentlig hurtigt lavet, men den skal simre i lang tid. Men det er værd at vente på.
Forberedelsestiden er ca. 30 minutter. Beregn 1½time til simretid.
Læs hele opskriften inden du går igang. Den er til 4 portioner.
Det skal du bruge:
50 gram margarine eller smør.
70 gram hakket prosciutto skinke, fx. Parma eller Friuli-skinke.
1 stor fintrevet gulerod.
1 finthakket bladselleristængel.
1 finthakket løg.
200 gram hakket svine- og kalvekød.
1 glas italiensk rødvin.
1 oksebouillon-terning.
110 gram tomatpasta.
Salt og peber.
Pasta, fx. fettuccine eller tagliatelle.
Parmesanost
Mere inspiration – se mine andre opskrifter her
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en stor gryde. Herefter tilsættes den hakkede prosciutto samt den revede gulerod, bladselleri og løg. Svits det hele i 10 minutter.
- Tilsæt det hakkede svine- og kalvekød og rør godt rundt i 10 minutter.
- Herefter tilsættes rødvinen og “bolognesen” koger nogle minutter.
- Opløs bouillon-terningen i 5 spiseskefuld varmt vand og rør tomatpastaen ud heri. Tilsæt i bolognesen.
- Retten simrer i ca. 1½ time. Tilsæt mere bouillon, hvis retten bliver tør.
- Krydder med salt og peber efter ønsket smag.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Husk friskrevet parmesan som pynt på retten.
Velbekomme 🙂