Stellas Spaghetti Bolognese

 

Spaghetti Bolognese er et hit i mange danske hjem. Den brune kødsovs laves i mange afskygninger. Her får du den som mamma Stella i Rom, vil lave den. En klar opgradering fra den danske købsovs, hvis du spørger mig.

Retten er egentlig hurtigt lavet, men den skal simre i lang tid. Men det er værd at vente på.

Forberedelsestiden er ca. 30 minutter. Beregn 1½time til simretid.

 

 

Det skal du bruge (4 personer):

50 gram margarine eller smør.

70 gram hakket prosciutto skinke, fx. Parma eller Friuli-skinke.

1 stor fintrevet gulerod.

1 finthakket bladselleristængel.

1 finthakket løg.

200 gram hakket svine- og kalvekød.

1 glas italiensk rødvin.

1 oksebouillon-terning.

110 gram tomatpasta.

Salt og peber.

Pasta, fx. fettuccine eller tagliatelle.

Parmesanost

 

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en stor gryde. Herefter tilsættes den hakkede prosciutto samt den revede gulerod, bladselleri og løg. Svits det hele i 10 minutter.
  2. Tilsæt det hakkede svine- og kalvekød og rør godt rundt i 10 minutter.
  3. Herefter tilsættes rødvinen og “bolognesen” koger nogle minutter.
  4. Opløs bouillon-terningen i 5 spiseskefuld varmt vand og rør tomatpastaen ud heri. Tilsæt i bolognesen.
  5. Retten simrer i ca. 1½ time. Tilsæt mere bouillon, hvis retten bliver tør.
  6. Krydder med salt og peber efter ønsket smag.
  7. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  8. Husk friskrevet parmesan som pynt på retten.

 

Velbekomme 🙂

 

Husk rødvinen til din spaghetti bolognese

Den kan du måske finde hos Det italienske køkken der har et stort udvalg af italienske produkter.

De gode produkter og passionen for mad og vin er omdrejningspunktet for webshoppen Det italienske køkken. Vi elsker Italien og italiensk mad: de lækre råvarer af høj kvalitet og de enkle og smagfulde retter. Men i Danmark savnede vi et alternativ til supermarkedernes massefremstillede industriprodukter.

Så vi har håndplukket et udvalg af udsøgte italienske vine og delikatesser fra mindre familievirksomheder, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og hvor passion og traditioner er en vigtig drivkraft.

Vi har rejst rundt i Italien for at prøvesmage produkter og besøge virksomheder, og vi har på vores ture nøje udvalgt virksomheder, der fremstiller kvalitetsprodukter.

Vi går efter det bedste af det bedste og leder efter produkter, der ikke findes på det danske marked. Vi er Kenneth og Mette Rem, der har boet 10 år i Rom.

(Jeg har lavet en affiliate-aftale med Det italienske køkken. Den gør at jeg får en lille provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

 

 

Print Friendly, PDF & Email