Spaghetti Bolognese er et hit i mange danske hjem. Den brune kødsovs laves i mange afskygninger. Her får du den som mamma Stella i Rom, vil lave den. En klar opgradering fra den danske købsovs, hvis du spørger mig.

Retten er egentlig hurtigt lavet, men den skal simre i lang tid. Men det er værd at vente på.

Forberedelsestiden er ca. 30 minutter. Beregn 1½time til simretid.

Læs hele opskriften inden du går igang. Den er til 4 portioner.

Det skal du bruge:

50 gram margarine eller smør.

70 gram hakket prosciutto skinke, fx. Parma eller Friuli-skinke.

1 stor fintrevet gulerod.

1 finthakket bladselleristængel.

1 finthakket løg.

200 gram hakket svine- og kalvekød.

1 glas italiensk rødvin.

1 oksebouillon-terning.

110 gram tomatpasta.

Salt og peber.

Pasta, fx. fettuccine eller tagliatelle.

Parmesanost

Mere inspiration – se mine andre opskrifter her

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en stor gryde. Herefter tilsættes den hakkede prosciutto samt den revede gulerod, bladselleri og løg. Svits det hele i 10 minutter.
  2. Tilsæt det hakkede svine- og kalvekød og rør godt rundt i 10 minutter.
  3. Herefter tilsættes rødvinen og “bolognesen” koger nogle minutter.
  4. Opløs bouillon-terningen i 5 spiseskefuld varmt vand og rør tomatpastaen ud heri. Tilsæt i bolognesen.
  5. Retten simrer i ca. 1½ time. Tilsæt mere bouillon, hvis retten bliver tør.
  6. Krydder med salt og peber efter ønsket smag.
  7. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  8. Husk friskrevet parmesan som pynt på retten.

Velbekomme 🙂

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>