Piazza Testaccio ligger sydvest for Roms centrum, vest for floden Tiberen, mellem Aventinerhøjen og Trastevere. Oprindeligt hed pladsen Mastro Giorgio. Midt på pladsen står fontænen “Fontana delle Anfore”.

Piazza Testaccio på en solskinsdag
Piazza Testaccio på en solskinsdag

Det er en flot og indbydende plads med træer og tid til afslapning, søndag over middag, hvor jeg besøgte pladsen.

Det er så tydeligt, at de lokale mødes her – små grupper af mennesker hænger ud på bænkene omkring på pladsen, der bindes flot sammen af fontænen midt på pladsen.

Fontana delle Anfore

Fontænen “Fontana delle Anfore” er bygget af arkitekten Pietro Lombardi og indviet den 26. oktober 1927. Herfra løber den reneste vand og vi fylder vores vandflasker et par gange, mens vi slænger os på pladsen, der indbyder til afslappende søndagshygge i skyggen af en af pladsens træer.

Fontana delle Anfore
Fontana delle Anfore

Mastro Giorgio

Piazza Testaccio hed oprindeligt Mastro Giorgio, hvor fontænen blev placeret centralt på pladsen tilbage i 1927. I 1935 blev fontænen flyttet fra Mastro Giorgio til en placering ved Piazza dell’ Emporio. Dette skyldtes at, undergrunden under fontænen skulle stabiliseres.

Endnu flere pladser – læs mine beskrivelser her

I september 2014 begyndte man arbejdet med at flytte fontænen til den oprindelige placering midt på Piazza Testaccio. Denne flytning og indvielse blev fejret den 24. januar 2015.

Marked og Monte Testaccio

Tæt på pladsen ligger “Nuovo Mercato Testaccio, der er et overdækket marked. Læs mere på markedets egen hjemmeside, Mercato di Testaccio. Åben mandag til lørdag 7 – 15.30. Søndag lukket.

Lidt syd for pladsen ligger Monte Testaccio. Den specielle høj består af skårene fra ituslåede amforaer, der blev brugt til at transportere vin. Krukkernes navne var textae – herfra stammer bydelens navn, Testaccio. I 1931 blev højen arkæologisk park.

Få flere oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email