Kirken uden for Aurelians bymur på Via Appia Antica 136 er dedikeret til Sankt Sebastian, en populær martyr fra det 3. århundrede. Det er også her, du finder San Sebastiano-katakomberne.

Læs min guide – Roms katakombere

San Sebastiano

Historien

Den oprindelige basilica er bygget her i begyndelsen af 300-tallet. Kirken siges, at være bygget det sted, hvor de kristne skjulte apostlene Peter og Paulus’ jordiske rester under kristenforfølgelserne.

Den kristne martyr Sankt Sebastians lig opbevaredes ligeledes her en periode. Han blev dræbt i perioden under kejser Diocletian.

Den nuværende basilica stod færdig i 1613. Et arbejde der blev sat igang af kardinal Scipione Borghese og afsluttet af Giovanni Vasanzio.

Kirken

Kirkens facade er skabt af Giovanni Vasanzio.

Loftet inde i kirken er af træ.

I kirkens højre side findes et mesterværk i marmor af Gian Lorenzo Bernini. En skulptur kaldet “Busto del Salvatore” – frelseren. Busten forestiller Jesus Kristus og er produceret i Berninis sidste leveår.

I relikviekapellet længere oppe i kirkeskibets højre side er der et fodaftryk. Det er ifølge overleveringen sat af Jesus Kristus, da han mødte apostlen Peter uden for Roms byport. Her findes også de pile, der siges at have dræbt Sankt Sebastian.

I kirkens Cappella Albani findes en statue af Sankt Sebastian.

Kirken ligger i forbindelse med San Sebastiano-katakomberne.

Frem til 2000 var kirken en af de 7 pilgrims- og valfartskirker i Rom.

San Sebastiano katakomberne

Katakomberne er en kirkegård under jorden. Her er et system af gange. I væggene er der så anbragt kasseformede grave i flere lag over hinanden. Der er mere end 60 katakombere i Rom. Ganske få er åbne for besøgende. San Sebastiano-katakomberne ligger ved kirken af samme navn på Via Appia Antica.

I de underjordiske gange findes flere hundrede graffi-påskrifter på væggene til minde om apostelene Peter og Paulus. Deres jordiske rester skulle ifølge overleveringen være bragt hertil under kristenforfølgelserne. Under forfølgelserne tjente de også som tilflugtssted for de troende.

I samme område findes Domitilla-katakomberne og San Callisto-katakomberne.

FLERE KIRKER I ROM: Læs mine guides til andre kirker i Rom

Jeg har lavet en affialiate-aftale med Terravision, der gør at jeg får en provision, hvis du foretager et køb hos Terravision via linket herunder. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Din rejse bliver ikke dyrere, hvis du køber via linket. Hos Terravision kan du købe busbilletter fra Roms lufthavne og ind til centrum.

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

 
Print Friendly, PDF & Email