|

Totti – re di Roma

Forzaitalia.dk tegner et portræt af Francesco Totti

Marts 2013 går over i historien for AS Roma anfører Francesco Totti.

 

  • Søndag den 3. marts scorede han sit mål nr. 225 i serie A og for AS Roma. Dette mål bragte ham op på 2. pladsen på alle tiders topscorerliste i den italienske serie A. Han scorede sit første mål helt tilbage i april 1994 i en kamp mod Foggia.
  • Søndag den 17. marts scorede han mål nr. 226, så han nu selv har 2. pladsen. Førstepladsen besiddes suverænt af Silvio Piola med 274 mål for bl.a. Juventus og Lazio i 1920-30’erne.
  • Torsdag den 28. marts fejrer han 20-årsdagen for sin debut i serie A. Totti debuterede på datoen i 1993, da han som 16-årig blev indskiftet 3 minutter før tid i udekampen mod Brescia.
  • I marts måned har landstræner åbnet en dør for Totti i forhold til deltagelse i VM 2014 i Brasilien. 36-årige Totti afviser ikke et nyt eventyr med landsholdet.

Hvis du vil vide mere 🙂
www.asroma.it
www.francescototti.com

“Il capitano” Francesco Totti er født den 27. september 1976. Født og opvokset i Rom, i Porta Metronia-området. Totti er ikke blot anfører for AS Roma, men er blevet selv symbolet på klubben. Totti var og er selv fan af klubben. Han stod selv blandt fans på Curva Sud, inden det blev hans tur til at spille for hjerteklubben.

Verdensmester med Italien 2006
Vinder af serie A 2001 med Roma
Vinder af Coppa Italia 2007 og 2008

En af Roms lokale bybusser beskriver det meget godt. 226 mål for Roma, scoret af Totti, med trøje nr. 10. Meget symbolsk i en tid med pavevalg at der drages sammenligninger. Han er sandelig fortsat re di Roma – kongen af Rom.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

One Comment

  1. Imponerende med Totti. Den loyalitet ser man ikke i fodbold i dag ellers, og mon ikke han har fået et tilbud eller 2 gennem tiden, der var bedre end det han har fået i Roma.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.