Rom fylder 2771 år den 21. april

 

(FOTO: Domitians stadion på Palatinerhøjen i Rom)

Roms fødselsdag er den 21. april 753 før Kristus, fortæller legenden – og dem skal man nogle gange tage med et gran salt. Legenden om tvillingerne Romulus og Remus. Romulus vandt duellen, dræbte sin bror og grundlagde Den Evige Stad med udgangspunkt på Palatinerhøjen.

ROMS GRUNDLÆGGELSE: Læs hele legenden om Romulus og Remus 

Begivenheden fejres over flere dage i den Italienske hovedstad.

Traditionen tro fejres begivenheden med mange arrangementer over flere dage. Søndag er der den traditionelle parade/optog med start på Circus Maximus der ender på Via Fori Imperiali – den imponerende boulevard mellem Colosseum og Piazza Venezia.

Legenden om Romulus og Remus
Ulvinden med Romulus og Remus, som ses mange steder rundt i Rom.

På selve dagen den 21. april er der ekstraordinært længe åben hos mange muséer. Samtidig er der gratis adgang hertil og til en lang række andre aktiviteter i byen denne dag.

Som nævnt skete Roms grundlæggelse på Palatinerhøjen – en af Roms 7 høje. Området her mellem Forum Romanum var det fornemste kvarter i antikkens Rom, med grønne områder og skønne udsigter. Her havde de romerske kejsere deres residenser. Du kan også gå på jagt efter kejser Augustus’ hus og hans hustru Livias hus.

Du kan købe en billet der gælder både til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen. Den gælder i 2 dage, så der er god tid til at se nærmere på disse interessante områder i den Italienske hovedstad. Læs mere om billetten ved at klikke her.

Du kan også booke en guidet tur, hvis du ønsker endnu mere viden. Denne tur kan du booke via min aftale med Viator. Du kan læse mere om den guidede tur ved at klikke på dette link. Hvis du køber via linket, modtager jeg en provision, der er med til, at jeg fortsat kan hjælpe med spørgsmål om Rom.

TILLYKE MED FØDSELSDAGEN TIL DEN EVIGE STAD

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.