International tennisturnering i Rom for 75. gang

 

Frem til den 20. maj er nogle af verdens bedste tenisspillere samlet til stor turnering i Rom. Turneringens officielle navn er “Internazionali BNL d’Italia og afvikles i Foro Italico i byens nord-vestlige hjørne.

Turneringen er en såkaldt “Masters” lige under det højeste niveau, der kaldes “Grand Slam”. Næste Grand Slam er French Open i Paris. Turneringen i Rom er på grus og da det også er tilfældet i Paris, bruger mange topspillere turneringen i Den Evige Stad som opvarmning til den store turnering i Byernes By.

Turneringen startede i Milano i 1930 men flyttede til Rom i 1935. Kun to italienere har vundet turneringen i herresingle, Fausto Gardini i 1955 og Nicola Pietrangeli i 1957 og 1961.

Rafael Nadal er alletiders mest vindende mand med sine 7 sejre mellem 2005 – 2013. Af andre store herrevindere i Rom kan nævnes Ivan Lendl og Jim Courier. Roger Federer har været i finalen 3 gange uden at vinde. Forsvarende mester i Rom fra 2017 er Alexander Zverev, der overraskende slog Novak Djokovic i finalen.

I damesingle er der noteret to hjemmesejre. Annelies Illstein Bossi i 1950 og Raffaella Reggi i 1985. I nyere tid spillede Sara Errani sig frem til finalen i 2014, hvor hun tabte stort i to sæt til Serena Williams.

Amerikanske Chris Evert er den mest vindende kvinde med 5 sejre fra 1974 – 1982.

Ukrainske Elina Svitolina er forsvarende mester fra Rom i 2017, da hun i finlen chocksejrede over Simone Halep.

Caroline Wozniacki er også med i Rom og her har hun muligheden for at generobre førstepladsen på verdensranglisten, hvis hun kommer lige så langt som netop Simone Halep, der pt. ligger nummer et.

Set med italienske øjne er der i årets turnering store forventninger til Simone Bolelli, Fabio Fognini og Andreas Seppi hos mændene samt Roberta Vinci og Sara Errani hos kvinderne.

Turneringen afvikles ved adressen Viale del Foro Italico. Det er en område med meget sport. Området der tidligere hed Foro Mussolini, huset Roms store fodboldstadion, Stadio Olimpico hvor AS Roma og SS Lazio spiller sine hjemmekampe i den italienske serie A.

TIL FODBOLD I ROM: Sådan køber du billetter til italiensk topfodbold

Foro Italico består desuden af atletikstadionet Stadio dei Marmi. Det er kendetegnet ved mere end 60 statuer, der er opstillet rundt om løbebanen. De repræsenterer de forskellige sportsgrene.

Den Italienske Olympiske Komité CONI (Comitato Olimpico Nazionale Italiano) holder også til lige her. Det er den rødlige elegante bygning lige ved Stadio dei Marmi. Herudover ligger også et svømmestadion i området.

De første store sportsbegivenheder der blev afviklet her i området var OL i 1960 og EM i fodbold i 1968. Siden er også afviklet VM i fodbold i 1990.

Har du prøvet at opleve Rom med åben bus ?

Det er en nem og afslappet måde at se Roms seværdigheder – mens du hviler de trætte ben. Der er flere af den slags busselskaber i Rom.

Her vil jeg anbefale BigBus Rome, der tilbyder 10% rabat, hvis du køber billetten online. Her er også mulighed for at hoppe af og på så længe billetten gælder. Hvis du køber billetten via linket herunder sparer du 10 % – samtidig giver dit køb en lille provision til driften af denne blog (REKLAMELINK).


Big Bus Rome

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.