Fredsaltret Ara Pacis Augustae i Rom

Richards Meiers Ara Pacis-museum i Rom ligger på Lungotevere in Augusta ved Piazza Augusto Imperatore. Området kaldes Marsmarken. Her finder du også Augustus’ mausoleum.

Museet blev indviet den 21. april 2006 – årsdagen for Roms grundlæggelse. Under opførelsen af Meirs museum var der masser af kritik. Mange mente, at byggeriet var alt for moderne i forhold til de andre bygninger i området. Det blev også kritiseret, at Roms borgmester Francesco Rutelli gav opgaven til Meier i 1998 uden nogen form for licitation eller anden konkurrence.

Den oprindelige bygning var designet af arkitekten Vittorio Ballio Morpurgo. Den blev indviet den 23. september 1938. Det var Benito Mussolini, der i 1937 tog beslutningen om projektet på det tidspunkt.

Villa Torlonia – her boede Mussolini i Rom – klik og læs mere her

Efter Italiens indtræden i anden verdenskrig valgte man at fjerne de farvede glasvinduer, for at beskytte dem mod bombning. De blev opbevaret i en bygning i San Lorenzo-området, som blev bombet af de allierede under krigen. Ironisk nok blev vinduerne ødelagt under disse bombninger.

Først i 1949 åbnede museet for offentligheden igen. Herefter fulgte mange diskussioner om, hvordan man bedst kunne bevare altret. En undersøgelse i 1990’erne viste, at altret var i en alarmerende tilstand. Derfor besluttede Roms Kommune, at erstatte Morpurgos konstruktion fra 1938. Meiers projekt fik samme placering som det forrige.

Forsiden af monumentet

Efter Kejser Augustus havde skabt fred i Spanien og Gallien besluttede senatet, at opføre et fredsalter. Den beslutning blev taget i år 13 før Kristus. Den officielle indvielse af altret fandt sted den 30. januar år 9 før Kristus. Det blev opført på Marsmarken, der var blevet opdyrket. Derfor kunne rejsende, der ankom til Rom fra nord se altret.

Res Gestae Divi Augusti

Bemærk museets facade ud mod Piazza Augusto Imperature. Her er Res Gestae Divi Augusti. Indskriften her er kejserens egen beretning om sit liv og sine store bedrifter. Se øverste billede her på siden.

Inde på Ara Pacis kan du se en skitse af hvordan Marsmarken så ud, hvor der slet ikke var bygninger til i dag. Det var meget mere åben og landligt.

Altret er udsmykket med mennesker med relation til Augustus og Romerrigets historie. Det er noget af det aller bedst bevarede fra den tid.

Bagsiden

Augustus’ mausoleum

Ude på Piazza Augusto Imperatore ser du direkte over på Mausoleo di Augusto. Det er dog lukket godt af (2020), da man er i gang med en større renovering af hele pladsen.

Kejser Augustus satte oprindeligt gang i byggeriet i 29 før Kristus, da han vendte tilbage til Rom efter erobringen af Egypten. Så det er en meget gammel sag, vi snakker om her. Bygningens form minder om Castel Sant’ Angelo.

Augustus og en lang række familiemedlemmer blev stedt til hvile i mausoleet. Han døde i 14 efter Kristus.

Ved besøg på Ara Pacis skal der bookes billet på forhånd. Der skal bookes dag og tid. Læs mere om at købe billetter online til oplevelser i Rom.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Tag nyt input med i kufferten til Rom – køb mine e-bøger herunder

Husket transfer ? book online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Tips til andre oplevelser på din ferie til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter til din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator. Hvis du køber via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.