|

8 skønne shoppegader i Rom

ROM UNDER CORONA: LÆS MIN PERSONLIGE REJSEDAGBOG FRA ROM I AUGUST 2020

Du kommer helt sikkert til Rom for at opleve historien, atmosfæren og få en masse kulinariske oplevelser.

Hvis du ønsker at krydre turen med shopping, har byen masser af muligheder. Rom har ikke ét strøg, hvor alle butikkerne ligger. De er godt fordelt i det historiske centrum.

I denne artikel bevæger vi os rundt i byen og finder de bedste bud på shopping i den italienske hovedstad.

Butikkerne i Rom har typisk åbent på hverdage og lørdage kl. 9-13 og 15.30-19.30. Nogle forretninger holder åbne hele dagen.

Søndag holder de fleste butikker lukkede, mens andre holder åbne fx. butikscentrene.

Hvis du skal handle i en bestemt butik, er mit bedste råd at undersøge åbningstiderne, så du ikke glipper et indkøb.

Her følger mine otte gode bud på shoppegader – vidt forskellige efter størrelse og indhold og dermed noget for enhver smag.

Via del Corso

Skal vi tale om et hovedstrøg, må det være Via del Corso. Corsoen er ikke speciel bred. Til gengæld er den omkring 1,5 kilometer lang. Gaden er fyldt med butikker af de kendte brands. Den er også ganske trafikeret. I perioder bliver der dog lukket for trafikken, så man kan gå ude på vejen.

Engang var her karneval med hestevæddeløb – sjov tanke når du bevæger dig op og ned af den italienske hovedstads måske mest kendte shoppegade.

Eksempler på butikker på Via del Corso: AS Roma Store ( nr. 25), Intimissimi (85), Tezenis (147), Disney Store (165), Puma Store (404), H & M (422), Gap (472) Adidas Store (475).

Via del Corso ligger mellem Piazza Venezia og Piazza del Popolo.

Via Condotti

Her er luksusshopping og alle de kendte og dyreste brands på række, både italienske og internationale i den elegante gade på vej til Den Spanske Trappe.

Eksempler på forretninger i Via Condotti: Dior (nr. 1), Louis Vuitton (13), MaxMara (17), Michael Kors (36), Dolce & Gabbana (52), Burberry (nr. 61), Ferragama (65), Prada (88).

Gaden strækker sig mellem Den Spanske Trappe på Piazza di Spagna og Via del Corso.

KÆMPE SHOPPEGUIDE: LÆS MINE TIPS TIL SHOPPING I ROM

Via Cola di Rienzo

Gaden ligger i det område, der hedder Prati. Få skridt fra Peterskirken. Den er lang. Faktisk næsten to kilometer fyldt med shoppemuligheder. Gadens kendetegn er, at der findes træer på begge sider af vejen.

Via Cola di Rienzo

Her findes et bredt udvalg af forretninger. Flying Tiger of Copenhagen (nr. 77), Nike Store (156), Butikscentret COIN (173), United Colours of Benetton (193) I nr. 196 kan du købe en kop kaffe hos Castroni (196). Zara (225), Accessorize (238), Sisley (303), Pompi, Roms bedste tiramisu (313).

Gaden starter ved broen Ponte Regina Margherita, vest for Piazza del Popolo og strækker sig helt til Piazza del Risorgimento, der ligger helt op til Vatikanstaten.

Har du prøvet åben turistbus?

Klik på linket her og køb din tur med en bus rundt i Rom. BIG BUS ROME kører dig rundt i Rom med princippet “Hop on/off”, hvor du kan se de største seværdigheder. Du sparer penge, hvis du køber billetten online.

(Reklamelink – hvis du køber din billet gennem mit link til BIG BUS ROME får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til løbende at forbedre bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via linket).

Big Bus Turistbus ved Termini i Rom

Via dei Coronari

Det er en lang og charmerende gade med antikvitetsforretninger, gallerier, håndværkere og mindre barer.

Gaden starter nord for Piazza Navona i vestlig retning og slutter på Piazza Coronari syd for Ponte Sant’Angelo, der har forbindelse over Tiberen til Engelsborg.

Via del Governo Vecchio

Her i endnu en af Roms mange gamle og hyggelige gader i det historiske centrum findes tøj, sko og accessories i den kategori, der kan kaldes vintage. I gaden findes også barer, restauranter og isbarer.

Vejen starter i den sydlige ende af Piazza Navona og snor sig mod vest.

Via dei Giubbonari

Her er masser af klassisk italiensk tøj, sko, slips, lædervarer mv. I nummer 21 ligger det legendariske Forno Roscioli-bageri.

Gaden starter ved markedspladsen Campo dei Fioris sydøstlige ende.

Via Nazionale

En stor og bred gade, hvor der er også ligger hoteller, barer og restauranter.  Her er butikker på begge sider af vejen, der er meget trafikkeret. Bestemt ikke den hyggeligste af shoppegaderne.

Eksempler på forretninger i Via Nazionale: Jack & Jones (nr. 64), Tezenis (83), Calzedonia (237)

Gaden starter ved Piazza Repubblica og ender ved Trajans Marked, tæt ved Piazza Venezia.

Via del Boschetto

Gaden indeholder samme typer butikker som Via del Governo Vecchio. Masser af retro og håndlavede varer. Her er også flere restauranter.

Vejen starter ved Via degli Zingari og ender ved Via Nazionale.

CIAMPINO OG FIUMICINO: LÆS OM TRANSPORT TIL OG FRA LUFTHAVNENE I ROM

Rigtig god shoppetur i Rom.

Mangler din favorit-shoppegade på listen ? skriv til mig på info(@)forzaitalia.dk eller skriv i kommentarfeltet herunder.

Har du styr på hvordan du kommer fra lufthavnen?

Terravision kører direkte fra både Ciampino og Fiumicino til Roms centrum. Jeg har kørt med dem i mange år. Spar på billetten hvis du køber online. Hvis du køber via linket herunder får jeg en mindre provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen.

Rome Airport Ciampino Fiumicino Bus

E-bøger med oplevelser i Rom

Få mere ud af turen til Rom. De sidste par år har jeg skrevet to e-bøger om Rom. Klik herunder og læs mere om bøgerne.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

2 Comments

 1. Hej jeg skal til Rom næste weekend og ønsker at shoppe i de italienske butikker, altså ikke alle de kendte mærkevarer😉hvor skal jeg gå hen.
  Mvh jeanette

  1. Hej Jeanette.
   Tak for dit spørgsmål om butikker i Rom. Du finder italienske butikker i alle de 8 gader, som jeg nævner i artiklen.
   Via del Governo Vecchio der udgår fra den sydlige ende af Piazza Navona mod vest er et godt bud på små specialforretninger. Jeg holder også meget af de gader, der udgår fra Campo de Fiori, fx. Via dei Giubbonari. Begge hyggelige og smalle gader. Et andet bud er Via Cola di Rienzo mellem Vatikanet og Piazza del Popolo i Prati-området. En helt anden shoppegade end de to andre, men her er et stort udvalg af butikker. Jeg håber det besvarer dit spørgsmål, ellers skriv igen.
   Vh. Henrik,
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.