Udsigt fra Peterskirken kuppel Cupola

6 skønne udsigter over Rom

Kom med op i højderne i Rom i dette indlæg.

Jeg har beskrevet seks af de skønneste udsigter i Rom. Derfra kan du betragte den Italienske hovedstad fra oven – også gennem et berømt nøglehul, hvor der er et kig til en af byens helt store oplevelser.

Roma dal Cielo

Det er ganske enkelt navnet på den udsigt, der venter på Terrazza delle Quadrighe oven på Emanuele-monumentet på Piazza Venezia, lige midt i Rom. Det er absolut et af de bedste udkigspunkter, du kan få over centrum.

Her får du 360 graders panoramaudsigt. Og du kan se langt omkring i godt vejr. Her er også mulighed for at tage nogle fantastiske billeder.

Fra terrassen kan du se lige ned på Piazza Venezia med blandt andet Palazzo Venezia. Du kan også bl.a. se Forum Romanum, Pantheon, Colosseum, Vatikanet og Capitolpladsen, når du skuer rundt.

Udkigspunkter i Rom
På toppen af Emanuele-monumentet med glaselevatoren til venstre

Det er gratis at gå op af trapperne på monumentet til det niveau, hvor caféen ligger. Herfra er der entré for at komme med glaselevatoren op til øverste niveau – og der er kun den vej op. Måske i den dyre prisklasse, men hvis du nyder gode udsigter, synes jeg det er pengene værd.

Oppe på toppen kan du se/læse historien om etableringen af monumentet. Her er god plads til et view og ikke overfyldt med mennesker.

Se et herligt skue ud af Corsoen mod Piazza del Popolo på billedet herunder.

Gode udsigter i Rom
Højt over Piazza Venezia

Forum Romanum

En anden oplevelse her i området.

Få et godt overblik over Forum Romanum fra Capitolpladsen, Campidoglio. Følg vejen på højre side af Roms rådhus, Palazzo Senatorio for at se den flotte udsigt. På venstre side er der også en fin udsigt over Forum.

Om aftenen er der lys på, så her er der virkelig mulighed for at få nogle gode billeder, som du kan se herunder.

Udsigt over Forum Romanum ved aftentid
Skøn aftenudsigt over Forum Romanum

Gianicolo

Højen rejser sig op bag området Trastevere og herfra får du en skøn udsigt mod øst fra området ved Piazza Garibaldi. Inden du kommer så langt kræver det, at du går turen derop, som på en varm dag sagtens kan give sved på panden. Retfærdigvis skal nævnes, at der kører bus til Gianicolo-højen.

Piazza Garibaldi

Peterskirken

Peterskirkens kuppel giver et skønt view over Rom. Turen kræver dog en god fysisk form og du skal ikke være bange for smalle gange på turen op og ned i kuplen.

Der er mere end 550 trappetrin på turen op, og selvom du tager elevatoren et stykke af vejen, er der stadig mere end 300 trappetrin fra det sted, hvor elevatoren stopper.

Et stykke oppe kommer du forbi Michelangelos enorme kuppel, hvor du kan se ned i kirkerummet. Når du når toppen, kan du puste ud og nyde den mageløse udsigt over den evige stad.

KUPLEN: LÆS OM MIN TUR I PETERSKIRKENS CUPOLA I AUGUST 2020

Udsigt fra Peterskirken kuppel Cupola
Flot overblik over Peterspladsen

Pincio

Pincio-højen er placeret nord for Quirinale. Herfra er der en fin udsigt over Piazza del Popolo og Prati-området. Ude i det fjerne kan du også se Peterskirken. Du kan komme til højen ved at gå op til kirken på toppen af Piazza di Spagna. Her følger du vejen til venstre og kommer til højen, der ligger i den sydlige del af Villa Borghese.

Malteserordenens nøglehul

Roms nok mest berømte nøglehul med udsigt til Peterskirken. Du finder udsigten på Piazza dei Cavalieri di Malta på Aventinerhøjen, en af Roms 7 høje.

På billedet herunder ser du stedet, hvor du kan se Roms største kirke gennem et nøglehul.

Malteserordenens nøglehul udsigt til Peterskirken
Det berømte nøglehul

Tips til din ferie i Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet. Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  

Saxo.com har et enormt udvalg af bøger om Rom og Italien. Jeg bliver selv af og til selv fristet til at tilføje en bog til kurven. Så hvis du kan lide at læse mere om Italien eller finde en guide til din ferie i Italien, vil jeg bestemt anbefale dig at hoppe ind på Saxo.com for at søge efter din bog.

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Hvis du køber gennem et af de tre links herover, giver dit køb en lille provision til driften af min blog. Dit køb bliver ikke dyrere (REKLAMELINK).

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Få endnu mere inspiration til din ferie i Rom – køb mine e-bøger her >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.