Transport til og fra lufthavnene i Rom

 

I denne guide kan du læse, hvordan du kommer ind til det centrale Rom fra lufthavnene.

Tjek din billet og se hvilken af Roms 2 lufthavne du kommer til. Guiden herunder beskriver mulighederne i de 2 lufthavne.

Roms hovedbanegård TERMINI
Roms hovedbanegård TERMINI

Mulighederne fra lufthavnen i Ciampino – Giovanni Battista Pastine

FÅ OVERBLIK OVER LUFTHAVNEN: Kort over Ciampino

BUS

Der er rigtig gode busforbindelser, hvis du vælger denne rejseform fra lufthavnen ind til Rom. Busholdepladsen ligger lige uden for ankomstterminalen i Ciampino.

Atral og Cotral kører fra lufthavnen til Stazione Ciampino, hvorfra der er tog ind til Rom. Busturen tager ca. 5 minutter. Den efterfølgende togtur kører hver 10. minut og tager 12 minutter. Toget ender på Roms hovedbanegård Termini. Klik på links og se de aktuelle priser.

Schiaffini er et andet busselskab, der også tilbyder transport fra lufthavnen i Ciampino til Roma Termini.

SITBusShuttle kører direkte fra lufthavnen til Roma Termini, hvor den holder i Via Marsala. Turen tager ca. 30 minutter – vær OBS på at det nemt kan tage længere tid, alt efter tidspunkt på dagen.

BUS nr. 720

Bus nummer 720 er en service, der forbinder Ciampino med metrostationen Laurentina, linie B. Bussen kører hver tyvende minut. Bussen kører fra samme sted, som busserne herover – altså lige fremme, når du kommer ud af ankomsthallen i Ciampino. Billetter købes inde i ankomsthallen. Turen tager omkring 30 minutter.

Terravision kører også direkte mellem Ciampino og Roma Termini. Turen tager ca. 40 minutter. Jeg har kørt mange gange med Terravision. Sørg for at være i god tid, når du skal til lufthavnen. Ved Termini stopper bussen i Via Giolitti.

Hvis du har købt til billet på forhånd og bus eller fly derefter er forsinket gælder billetten stadig til den efterfølgende bus. Husk altid at skrive billetten ud – det er ikke nok at have den på mobil.

Jeg har lavet en affialiate-aftale med Terravision, der gør at jeg får en provision, hvis du foretager et køb hos Terravision via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Din rejse bliver ikke dyrere, hvis du køber via linket

TOG

Der kører ingen direkte tog fra lufthavnen i Ciampino til Roms centrum. Som nævnt under afsnittet med bus, er der togforbindelse fra Stazione Ciampino til Roma Termini.

TAXA

Roms kommune har fastsat en pris på 30 Euro, for at komme fra Ciampino til en adresse inden for den aurelianske mur – det centrale Rom.

Vær opmærksom på ikke at køre med pirattaxaer, der tager endnu højere beløb. Risikoen for at blive snydt er meget stor. De godkendte taxaer er hvide og der står “TAXI” på taget.

Prisen er også 30 Euro, hvis du skal til Stazione Ostiense. Det koster 35 Euro til Stazione Tiburtina og 50 Euro til den anden lufthavn i Fiumicino.

SE ALLE PRISERNE: Det koster det at køre med taxa i Rom

PRIVAT TAXA

Et alternativ til taxa kan være at bestille din egen taxa, der holder og venter på dig, når du lander i lufthavnen. På den måde undgår du at stå i kø for at vente på en taxa.  Den service tilbydes fx. af Rome Shuttle Limousine.

BIL

Lufthavnen i Ciampino ligger kun 15 kilometer fra Rom. I bil er den nem at komme til via Ringvejen – Grande Raccordo Anulare (GRA) – herfra køres ad Via Appia Nuovo mod Ciampino (udkørsel nr. 23).

PARKERING I CIAMPINO: Læs om mulighederne her

 

BILLEJE

Alle biludlejningsfirmaer holder til på Parkeringspladsen  P8 – det tager ca. 10 minutter at gå dertil med baggage. Et alternativ er at tage en gratis shuttlebus, der holder lige uden for ankomstområdet.

Mulighederne fra lufthavnen i Fiumicino – Leonardo da Vinci

FÅ OVERBLIK OVER LUFTHAVNEN: Kort over Fiumicino

BUS

Der er rigtig gode busforbindelser, hvis du vælger denne rejseform fra lufthavnen i Fiumicino ind til Rom. Herunder kan du læse om de 5 muligheder.

Cotral holder lige uden for ankomsthallen i Terminal 2. Herfra kører busserne til 4 endestationer i Rom. De er: Piazza dei Cinquecento (Roma Termini) foran Museo Nazionale Romano, Stazione Tiburtina, Stazione Cornelia (forbundet med Metro-linie A) og Stazione EUR-Magliana (forbundet med Metro-linie B).

Billet kan købes i kiosker eller i bussen.

SitBusShuttle kører fra en placering uden for ankomsthallen i Terminal 3. Bussen kører direkte mellem lufthavnen i Fiumicino og Roma Termini. Turen tager en lille time og kører alle ugens dage med et interval på 30 minutter.

Billet købes online eller i bussen.

TAM Bus kører busholdepladsen uden for Terminal 3 i lufthavnen direkte til Stazione Termini (50-60 minutter) og Stazione Ostiense (40-50 minutter). Der er rabat på billetten, hvis du samtidig køber en retur.

Rome Airport Bus holder uden for terminal 3 i lufthavnen. Billet kan købes online, i ankomsthallen eller i bussen. Turen fra lufthavnen til Roma Termini er sat til ca. 45 minutter.

Terravision kører også direkte mellem lufthavnen i Fiumicino til Roma Termini. Turen er sat til 45 minutter. Terravision er det selskab jeg har bedst erfaring med af busserne. Jeg har kørt mange gange med Terravision. Sørg for at være i god tid, når du skal til lufthavnen. Ved Termini stopper bussen i Via Giolitti.

Hvis du har købt til billet på forhånd og bus eller fly derefter er forsinket gælder billetten stadig til den efterfølgende bus. Husk altid at skrive billetten ud – det er ikke nok at have den på mobil.

Jeg har lavet en affialiate-aftale med Terravision, der gør at jeg får en provision, hvis du foretager et køb hos Terravision via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Din rejse bliver ikke dyrere, hvis du køber via linket

TOG

Trenitalia tilbyder 2 muligheder med tog fra lufthavnen i Fiumicino ind til Rom.

Leonardo Express kører nonstop mellem lufthavnen og Roma Termini. Toget har afgang i begge retninger hvert 30. minut. Turen er sat til 32 minutter. Toget kommer ind på platform 23 og 24 på hovedbanegården Termini. Første og sidste tur fra Termini er kl. 05.35 og 22.35, mens tiderne fra Fiumicino er kl. 06.23 og 23.23. Turen koster 14 Euro pr. person pr. vej.

Regionaltoget FL1 er en mulighed, hvis du skal til andre stationer i Rom. Toget har bl.a. forbindelse til Roma Tiburtina, Roma Trastevere, Roma Ostiense og Roma Tuscolana. Prisen er 8 Euro for én rejse.

Toget har afgang fra Fiumicino hvert 15. minut på hverdage og hvert 30. minut i weekender.

 

Læs mere om Roms lufthavne her: Facts om FIUMICINO OG CIAMPINO

 

TAXA


Roms kommune har fastsat priserne for kørsel med taxa fra lufthavnen i Fiumicino. Herunder kan du se priserne:

Fra Fiumicino til Stazione Ostiense: 45 Euro
Fra Fiumicino til Mura Aureliane (inden for hovedringvejen): 48 Euro
Fra Fiumicino til Stazione Tiburtina: 55 Euro
Fra Fiumicino til Porto di Civitavecchia: 120 Euro
Fra Fiumicino til Castello della Magliana: 30 Euro
Fra Fiumicino til Nuova Fiera di Roma: 25 Euro
Fra Fiumicino til lufthavnen i Ciampino: 50 Euro

Der holder taxa’er uden for både terminal 1, 2 og 3. Godkendte taxaer, godkendt af bystyret i Rom har skiltet “Taxi” på taget. Herudover fremgår godkendelsen tydeligt på bilens fordøre. Hvis du tager uautoriseret taxa, kan prisen hurtigt blive meget høj.

SE ALLE PRISERNE: Det koster det at køre med taxi i Rom

 

PRIVAT TAXA

Et alternativ til taxa kan være at bestille din egen taxa, der holder og venter på dig, når du lander i lufthavnen. På den måde undgår du at stå i kø for at vente på en taxa.  Den service tilbydes fx. af Rome Shuttle Limousine.

BIL

Lufthavnen i Fiumicino ligger 32 kilometer fra Rom. I bil er den nem at komme til via Ringvejen – Grande Raccordo Anulare (GRA) – herfra køres ad motorvej A91 mod Fiumicino.

PARKERING I FIUMICINO: Læs om mulighederne her


DIN erfaring ?

Hvordan kom du ind til Rom ? Skriv og del din erfaring her med andre læsere, eller skriv til mig på info@forzaitalia.dk, så jeg kan dele din erfaring. Læs mere om bloggen Forzaitalia.dk

 

Print Friendly, PDF & Email

25 thoughts on “Transport til og fra lufthavnene i Rom

 1. Hej
  Mange tak for en god og meget informerende side.

  Dog savner jeg svar på ét spørgsmål, og håber du kan hjælpe mig med svaret, eller evt. andre som har erfaringer med det.

  Vi skal for første gang nogensinde flyve til Rom, men lander først i Ciampino kl. 22.40 og regner med at der jo også kan gå en del tid inden vi er ude fra lufthavnen.

  Da der er lidt langt på gåben over til togstationen og fordi det sidste tog tilsynladende afgår omkring kl. 23.30 er jeg bange for vi ikke kan nå det.

  SÅ MIT SPØRGSMÅL (Endelig :- )
  Kan man regne med at der holder “rigtige” taxaer udenfor lufthavnen, så man er sikker på at kunne få fat i en?

  På forhånd mange tak for svar.

  Med venlig hilsen
  Ivan

 2. Tilføjelse:
  Tjekkede lige Terravision som du jo også havde nævnt i din tekst og minsandten, det blev løsningen da vi så kan nå deres sidste to busser. Mange tak igen.

  1. Ciao Ivan

   Tusind tak for dit feedback.

   Min erfaring siger mig, at I ikke behøver at være nervøse for, at der holder en taxa klar på det tidspunkt. Heller ikke de officielle…Men
   som du også selv har fundet ud af, er bus en mulighed – kan se den sidste kører fra Ciampino kl. 23.40. Den transportform bruger jeg
   også selv og så er den jo også væsentligt billigere.

   Jeg håber I får den dejligste ferie i Rom – hvis I skal afsted en af de kommende dage, får I det ihvertfald varmt dernede.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 3. Hej
  Hvilken transport er nemmest og billigst fra lufthavnenFiumicino til hotel Stella, som ligger tæt på termini, skal flyve hjem kl 07.20, så hvordan er muligheden for transport til lufthavnen så tidligt om morgenen kl. Ca 04.30, overvejer at tage en taxa

 4. Ciao Elsebeth

  Jeg er enig med dig i, at tage en taxa til lufthavnen på det tidspunkt. Du kan sikkert få hotellet til at bestille den for dig. Jeg bruger almindeligvis tog eller bus, som er klart billigere, men de kører ikke så tidligt. Rigtig god tur.

  VH.
  Henrik,
  ForzaItalia.dk

 5. Hej Henrik

  Først og fremmest tak for en god og informativ hjemmeside.

  Jeg har nogle spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med

  Ved du hvad en taxa fra Flumicino til Colosseum i Rom koster, når man er 5 personer?
  – og hvad er din erfaring, når man skal flyve retur til København kl 7.20? Skal man tage en taxa – og i givet fald, hvor lang tid skal man regne med at det tager at komme ud til lufthavnen?

  På forhånd tak

  André

  Mvh. André

  1. Ciao André

   Tusind tak for din kommentar.

   Der er en fast pris på taxa fra Fiumicino til en destination inden for Roms ringvej (GRA) på 48 Euro. Den tur tager typisk 40-50 minutter.

   Når I er 5 personer vil min anbefaling være at bestille en privat taxa/limousine – se fx. her: http://www.romeshuttlelimousine.com/?portfolio=transfers-to-and-from-the-major-airports-in-rome – den løsning er billigere end 2 taxaer. Ifølge hjemmesiden er prisen 55 Euro, når I er 5 personer.

   Jeg har ikke selv prøvet den form, men har hørt om mange, der har haft god erfaring med den løsning.

   Nogle hoteller er iøvrigt meget hjælpsomme i forhold til at booke – prøv evt. at spørg om de vil booke den for jer – både tur/retur.

   Jeg håber, du kan bruge mit svar.

   Rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 6. Hej Henrik
  Tak for en meget oplysende hjemmeside.
  Hvordan kommer jeg nemmest fra Leonardo da Vinci lufthavn til hotellet der ligger ved castel sant angelo? Hvor langt er det fra det tog der stopper i trastevera? Og kører toget direkte dertil – hvor lang tid tager det?
  Hilsen Gitte

  1. Ciao Gitte

   Tusind tak, jeg er glad for, at du kan bruge siden.

   Der er flere muligheder for dig :-).

   Den nemmeste løsning er at tage en taxa fra Fiumicino – Leonardo da Vinci direkte til hotellet. Det koster en fast pris på 48 Euro, da det er inden for Roms ringvej.

   Løsning 2 er at tage en bus (ca. 50 minutter – ca. 5-6 Euro ELLER toget Leonardo Express (ca. 35 minutter – koster 14 Euro) ind til Roms hovedbanegård Termini. Herfra tage metrolinie A (orange) til stationen Lepanto (1,5 Euro), der ligger tættest ved Castel Sant’Angelo. Og gå herfra til hotellet.

   Løsning 3 er at tage toget fra Fiumicino til stationen i Trastevere. Den tur tager ca. 25 minutter og koster 8 Euro. Herfra er der omkring 20 minutters taxakørsel til Castel Sant’Angelo.

   Det er umiddelbart mine bud på at komme til hotellet – så er det op til dig at vælge 🙂 Skriv gerne igen, hvis noget skal uddybes.

   Rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 7. Hej.
  Har du et forslag til bedste transport fra Fiumicino lufthavnen til Marino? Lander først ved 20-21 tiden. Taxi? Vi er to personer. På forhånd tak.
  Vh Lone.

  1. Ciao Lone

   Tak for dit spørgsmål.
   Mit bedste og nemmeste bud, vil også være at tage en taxa fra Fiumicino på det tidspunkt.

   Det sidste tog kører fra Fiumicino kl. 20.38 via Roma Termini til Marino Laziale. Det tager ca. 1 time og 15 min.

   Marino ligger meget tæt ved Roms anden lufthavn i Ciampino. Taxa fra Fiumicino til Ciampino koster 50 Euro – så har du et billede
   af prislejet.

   Rigtig god tur.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 8. Vi skal til Rom på fredag. Vi lander i FCO. Vi skal bo på Ardeatina Park Hotel. Kan man på nogen måde komme med det offentlige fra lufthavnen til hotellet uden at skulle ind til Centrum først?

  1. Ciao Ulrikke

   Tak for din mail.

   Jeg har søgt på ruten og desværre ikke fundet nogle muligheder med offentlig transport. I kan tage toget fra FCO, men det kører via Termini til Ciampino by, hvorfra I så kan tage en taxa til hotellet. Togbilletten koster 15,5 Euro pr. person.

   Så jeg ville tage en taxa. Der er en fast pris på taxa fra FCO til lufthavnen i Ciampino på 50 Euro – så det er i det prisleje. Sikkert lidt mindre, da jeres hotel ligger inden Ciampino.

   Ifølge hotellets hjemmeside, ser det ud til at de tilbyder en bus shuttle service fra hotellet til togstationen inde i Ciampino – dermed kan I nemt komme ind til Rom.

   Jeg håber, at I får en rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 9. Hej 🙂
  Min søn og jeg påtænker at tage til Civitavecchia, da vi har fundet et lækkert hotel til små penge. Hvordan kommer vi dertil fra lufthavn Leonardo Da Vinci-Fiumicino? Og Er det besværligt at komme til Rom derfra? Hvis du har nogle ca priser ville det være en stor hjælp 🙂 På forhånd tusind tak for hjælpen.

  Venlig hilsen Jane

  1. Ciao Jane 🙂

   Tak for dit spørgsmål.

   Fra Fiumicino til Civitavecchia kan I tage toget. Alt efter hvilket tog koster det fra 11 til 30 Euro pr. person. Turen tager godt 1,5 time. Toget kører via en af stationerne inde i Rom, hvor der skiftes tog. Alternativt kan I tage taxa til Civitavecchia, men det er dyrt, koster 120 Euro.

   Der kører flere tog hver time mellem Civitavecchia og Roma Termini. Turen tager fra 45 min – 90 min., alt efter hvilken slags tog. Prisen er fra 5 – 16 Euro.

   Jeg håber, at du kan bruge oplysningerne – skriv gerne igen.

   Ellers rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 10. Hej
  Vi er en familie som skal afslutte vores ferie i det sydlig Toscana og planlægger at køre tidligt retur til Rom om morgen med vores lejet bil til lufthavnen (Fiumicino) Vi vil gerne have opbevaret vores kuffert hele dagen mens vi ser Rom inden afrejse om aften med fly om aften – er der mulighed for at få deponeret sine kufferter i lufthavnen eller andet sted tæt på?

  På forhånd tak

  1. Ciao Marianne 🙂

   Det lyder da bare som en rigtig dejlig ferie, der venter jer. Toscana er skønt at køre rundt i. Må jeg anbefale San Gimignano – byen med tårnene: http://forzaitalia.dk/san-gimignano/

   Der er mulighed for opbevaring af baggage i Fiumicino. Det er i Terminal 3 (T3), Udenrigsterminalen. Det koster 6 Euro pr. kuffert pr. døgn. Der er åben fra 6.30 – 23.30. Når I kommer ind i lufthavnen (T3) – der hvor taxaerne holder, skal I gå til venstre og ned for enden af hallen.

   Her er et kort over lufthavnen: http://www.adr.it/documents/17615/3457317/2017.06.26+ESTERNO+LIVELLO+PARTENZE.pdf/c3e7f7a2-7a76-47b1-8a87-fd5ff10cba81

   Jeg håber, at svaret giver mening for dig. Ellers vil jeg meget gerne høre om din oplevelse efterfølgende.

   Rigtig god ferie.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 11. Hej,

  Vi lander i Ciampino, og skal have en taxa derfra til Via Frattina. Har du nogen idé om hvad det ca koster?

  Mvh Frederikke

  1. Ciao Frederikke 🙂

   Mange tak for dit spørgsmål.

   Fra Roms lufthavne er der faste priser, når man skal inden for bymuren. Fra Ciampino til Via Frattina er prisen 30 Euro.
   Vær sikker på prisen med chaufføren inden afgang – hører ind i mellem om chauffører, der finder på alle mulige tillæg. Læs mere
   her http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-cia-taxi

   Jeg håber, det besvarer dit spørgsmål.

   Rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

  1. Ciao Jorn 🙂

   Tak for dit spørgsmål.

   Der er flere muligheder fra Fiumicino, alt efter hvilken form du foretrækker.

   Du kan tage en taxa fra Fiumicino direkte til din adresse. Da det er inden for bymuren, er der en fast pris på 48 Euro, som du kan læse mere om her: http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-taxi

   En anden mulighed er at tage toget Leonardo Express (14 euro), der kører hele dagen mellem Fiumicino og hovedbanegården Termini. Herfra er der så mulighed for at tage taxa, metro, sporvogn eller gå, alt efter din adresse.

   Den billigste løsning er at tage en af buslinierne, fx. Terravision fra Fiumicino til Termini og herfra samme muligheder som nævnt ovenfor.

   Jeg håber, det giver dig et billede af dine muligheder, ellers skriv igen.

   Rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia

 12. Hej,

  Hvilken transport er nemmest fra Ciampino lufthavn til Civitavecchia Port i Juli? Vi er 5 personer…

  1. Ciao Michelle 🙂
   Mange tak for dit spørgsmål.
   Umiddelbart vil jeg tage en bus ind til hovedbanegården Termini i Rom og derfra tage toget til Civitavecchia.
   Der kører flere busser ind til Rom. De holder lige ud foran ankomsthallen.
   Rigtig god tur.
   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 13. Hej Henrik, Vi skal fra Fiumicino til Via Sora og tager gerne en bus. Hvad anbefaler du her? og tak for en meget fin service via denne side. Mvh Per

  1. Ciao Per 🙂

   Tak for spørgsmålet – jeg er glad for at høre, at du finder inspiration på bloggen.

   Bus er helt klart den billigste løsning.

   Fra Fiumicino kører der dagligt flere busser direkte ind til hovedbanegården Termini i Rom. Busserne holder ud foran ankomsthallen i terminal 3. De koster typisk 5-7 euro pr. vej.

   Jeg har skrevet om de forskellige busser her (scroll ned til Fiumicino): http://forzaitalia.dk/til-og-fra-lufthavnene/

   Via Sora ligger på strækningen mellem Termini og Vatikanstaten og her kører mange busser, fx. nummer 40, 64 og 70. Busserne holder ude foran hovedindgangene til banegården. En enkeltbillet koster 1,5 euro. Den kan købes på perronen, hvor busserne holder.

   Alternativt kan I tage en taxa direkte fra Fiumicino til Via Sora. Den tur koster 48 euro. En anden mulighed er at tage toget “Leonardo Express” der kører mellem Fiumicino og Termini – det koster 14 Euro – herfra kan I så tage bussen.

   Jeg håber det er brugbart, ellers skriv igen.

   Rigtig god tur til Rom.

   Vh.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *