Kommunal turistskat når du overnatter i Rom

 

Bystyret i Rom indførte 1. januar 2011 en turistskat, som skal betales ved overnatning i den Italienske hovedstad.

Det er rart at vide på forhånd, da beløbet kan blive højt, alt efter hvor mange man er med på rejsen samt efter hvor mange dage opholdet i Rom varer.

Beløbet opkræves ved siden af den leje, du i forvejen betaler for dit hotelværelse. Det er det sted, du overnatter, der har ansvaret for efterfølgende at aflevere pengene hos Roma Capitale.

Børn under 10 år er undtaget for betaling.

Du betaler beløbet kontant eller med kort. Du skal have en kvittering på, at du har betalt beløbet – det er lovpligtigt.

Afgiftens størrelse afhænger af det sted du bor og antal dage. Du kommer maximalt til at betale for 10 overnatninger, selvom du fx. skal være 12 dage i byen. Hvis du bor på campingplads, betaler du højest for 5 dage.

Afgiften betales pr. person og skal betales, uanset om du har købt en pakkerejse, eller selv har booket direkte hos hotellet.

Afgiften koster fra 3 – 7 Euro, hvis du bor på hotel i Rom. Jo flere stjerner hotellet har, jo dyrere.

Hvis du skal bo på Break & Breakfast er prisen 3,5 Euro pr. nat. Campingplads koster 2 Euro. Se alle priserne i linket herunder.

SE HVAD DU SKAL BETALE: Tal på turistskatten i Rom

Jeg læst, at den kommunale turistskat går til en bedre modtagelse af turister, hvad det så end betyder samt til bevarelse af byens seværdigheder. Andre siger, at skatten går direkte i den tomme kommunekasse…

Skatten er også indført i andre Italienske byer som Venedig og Firenze. I Sorrento syd for Napoli har jeg også betalt en turistskat på 1 Euro pr. overnatning (2014).

Kender du til turistskatten i andre Italienske byer ? Del gerne din oplevelse med andre læsere på bloggen.

God dag derude 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *