Klassisk Italiensk pesto

 

Den klassiske Italienske pesto har sit udspring i regionen Ligurien, der ligger i den nord-vestlige del af Italien helt ud til Middelhavet. Den helt centrale ingrediens i pesto er basilikum eller helt præcist basilico Genovese, når vi har de liguriske briller på. Saucen er helt oplagt at lave om sommeren, hvor du kan dyrke din egen basilikum i haven eller i en potte på altanen.

Klassisk Italiensk grøn pesto
Den færdige pesto – klar til brug

Vi brugte disse varer:

1 stor bundt frisk basilikum, fx. en hel potte
5 spsk. olivenolie
3 fede hvidløg
30 g parmesan eller pecorino romano
50 g pinjekerner
salt

Ingredienser til pesto - sådan gør du
Her er ingredienserne til pesto

Sådan gør du:

  1. Skyld basilikumbladene.
  2. Rist kernerne på en pande, så de får en gylden overflade.
  3. Giv evt. hvidløgene et hurtigt opkog for at tage toppen af smagen.
  4. Hak alle ingredienser fint.
  5. Bland det hele sammen og blend det.
  6. Smag til med salt og vurder om der skal tilføjes mere olivenolie.
Frisk basilikum fra egen have
Basilikum fra egen have

Det kan du bruge pesto til:

Rør det i pastaen og få en lækker smag.
Brug som smag i en sandwich eller Italiensk panini.
Som dressing i salater.
Ovenpå ristet brød eller bruschetta.
På pizzaen i stedet for tomatsauce.
Som dip til fx. de Italienske brødstænger grissini.

Det bruger du pesto til - guide
Pesto kan fx. røres ud i den færdigkogte pasta – der behøves ikke andet i denne blanding

På billedet herover er pestoen blandet i en økologisk bucatini fuldkornspasta fra La pasta di Lorenzo.

God fornøjelse med saucen og velbekomme – hvordan laver du din pesto ? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *