Klassisk carbonara

Pasta alla carbonara eller Kulsvierkonens pasta, som den retteligt hedder, er en klassiker i det italienske køkken. Navnet hentyder til peberet på toppen af retten, der ligner kul.

Her får du et bud på, hvorledes retten kan laves til 4 portioner. Herunder er der billeder fra vores eget “Cucina di Langvang”, sidst vi lavede den lækre ret.


Du skal bruge følgende:

400g spaghetti
200 g pancetta eller bacon
2 æg
2 æggeblommer
3 dl. friskrevet parmesan
Havsalt
Friskkværnet peber
2 fede hvidløg
Olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Kog spaghettien i saltet vand, til den er næsten færdigkogt.
  2. Skær pancetta/bacon i fine strimler.
  3. Pisk æg, æggeblommer og halvdelen af parmesanen sammen i en skål. Herefter krydres med salt og peber.
  4. Knus hvidløggene med et knivblad. Steg pancetta/bacon og hvidløg i olivenolie, til den er sprød. Når hvidløget har fået farve, tages det af panden.
  5. Hæld vandet fra spaghettien og lad den dryppe af. Herefter lægges den ned i panden, og blandes med pancettaen.
  6. Tag panden fra varmen, og rør æggeblandingen i. Til sidst kværnes over med peber, og server herefter retten med resten af parmesanen.

BUON APPETITO

Læs også: Spaghetti carbonara med broccoli

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *