Kiksekage med masser af italiensk strejf

 

Denne kiksekage er fyldt med italienske lækkerier. Mascarpone. Nutella. Amaretti. Espresso. Marsala. Lyder det lækkert ? Så prøv den og test om du synes det samme. Følg blot de 12 punkter i opskriften herunder.

Opskriften passer til ca. 5-6 personer.

Arbejdstiden er 30-40 minutter. Hertil skal tillægges en 1 time og 15 minutters frysetid.

Kagen er skåret diagonalt for at få et dekorativt snit

Det skal du bruge:

250g biscotti secchi eller vaniljekiks.

250g mascarpone.

120g nutella.

80g amaretti makroner (30g i cremen og 50g til at pynte kagen med).

1 dl espressokaffe.

1/2 spsk. marsala eller en anden likør, du kan lide.

Et fad der er minimum 30 cm x 20 cm.

 

Indkøbslisten

Sådan gør du:

  1. Lav espressokaffen og lad den køle af.
  2. Bland mascarpone og nutella i en skål. Rør i cremen til den har en ensartet konsistens.
  3. Knus amaretti makronerne til grove krummer i en pose. Tilsæt 30g i cremen og rør rundt igen.
  4. Læg alle kiks sammen 2 og 2 med lidt creme imellem.
  5. Tilsæt likøren til den afkølede espressokaffe.
  6. Dyb dobbeltkiks i likør og espressoblandingen.
  7. Smør et tyndt lag creme på den ene side og placer kiksene på den lange side på et fad. Fortsæt på denne måde indtil, der ikke er flere kiks. Pas på ikke at trykke dem alt for hårdt mod hinanden.
  8. Smør resten af cremen rundt om kiksene, så kagen er dækket hele vejen rundt.
  9. Tør fadet af når du er færdig – det kan ikke undgå at blive lidt grattet :-).
  10. Stil kagen i fryseren i 15 minutter for at hærde.
  11. Tag kagen ud af fryseren og drys med de 50g knuste amaretti makroner.
  12. Sæt kagen tilbage i fryseren/køleskab i mindst en time, inden du skal servere den. Tag den ud ca. 10 minutter inden servering.
Kiksene samles 2 og 2 med lidt creme imellem

 

Kiksene placeres på pladsen efter at de er dyppet i kaffe- og marsalablandingen

 

Kagen er beklædt med cremen og amaretti

 

Velbekomme 🙂

 

 

TIP:

Husk at skære kagen diagonalt, for at få den flotte dekorative skæreflade.

God fornøjelse med bagningen.

Er du fan af kvalitetsprodukter fra Italien ?

Så er Det italienske køkken måske noget for dig.

De gode produkter og passionen for mad og vin er omdrejningspunktet for os webshoppen Det italienske køkken. Vi elsker Italien og italiensk mad: de lækre råvarer af høj kvalitet og de enkle og smagfulde retter. Men i Danmark savnede vi et alternativ til supermarkedernes massefremstillede industriprodukter.

Så vi har håndplukket et udvalg af udsøgte italienske vine og delikatesser fra mindre familievirksomheder, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og hvor passion og traditioner er en vigtig drivkraft.

Vi har rejst rundt i Italien for at prøvesmage produkter og besøge virksomheder, og vi har på vores ture nøje udvalgt virksomheder, der fremstiller kvalitetsprodukter.

Vi går efter det bedste af det bedste og leder efter produkter, der ikke findes på det danske marked. Vi er Kenneth og Mette Rem, der har boet 10 år i Rom. Vi har skrevet den kulinariske guide ´Smagen af Rom´, der udkom på forlaget Egolibris i 2016.

(Jeg har lavet en affiliate-aftale med Det italienske køkken. Den gør at jeg får en lille provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

Print Friendly, PDF & Email