|

Hurtig spaghetti carbonara med broccoli

Kaffemaskinen er sat igang med at brygge en kop af min hjembragte kaffe fra Sant’ Eustachio midt i Rom.

Det må være på sin plads efter en god, men også yderst anderledes version af den klassiske ret, spaghetti carbonara.

Til aftensmaden blev vi nemlig inspireret af den seneste udgave af “Mood” nummer 8, udgivet af Føtex.

Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk pastaret. Den består grundlæggende af æg, ost, bacon og sort peber. Men ikke i aften. Her udskiftede vi bacon med spansk chorizopølse og vi gik endnu videre, vi tilsatte broccoli….


Det skal du bruge til 2 personer;

200g spaghetti
2 chorizopølser på ca. 15 cm.
½ broccolihoved (vi brugte 1 helt broccolihoved)
sort peber
2 æggeblommer
1,5 dl. piskefløde
Evt. en lille smule salt
Parmesanost

Sådan gør du;

  1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  2. Samtidig skærer du chorizopølsen i tern og rister dem på panden, til de frigiver den smukke, orange olie og begynder at blive sprøde.
  3. Pluk broccolien i buketter du synes er passende, og kom det i panden til chorizopølsen. Lad det stå og simre, mens smagene smelter sammen, og krydr med peber.
  4. Pisk æggeblommer og fløde sammen, og kværn rigeligt med peber i. Vurdér selv, om der skal en smule salt i ved at smage på chorizoen. Hvis den ikke er alt for salt, kan du godt tilsætte salt efter smag i æggeblandingen.
  5. Når pastaen er al dente, dræner du vandet fra og blander spaghettien i chorizo-broccoli-blandingen. Hæld æggeblandingen ved, og rør rundt, mens varmen fra pastaen “koger” æggemassen, så den bliver tyk og cremet. Drys til sidst retten over med parmesanost.

Retten er hurtig at lave og smager ganske udmærket trods chorizopølse og broccoli.
BUON APPETITO 🙂 Læs også om lækker italiensk tomatsuppe

To små legender om carbonara

En af historierne daterer retten tilbage til Romerrigets tid. Carbone betyder kul på italiensk og hentyder til, at retten blev serveret for de italienske trækulsarbejdere.

En anden legende går på, at retten blev lavet over trækul.

Endnu en historie går på, at navnet skyldes, at de små stykker bacon og peber i retten minder om trækul.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.