Hurtig spaghetti carbonara med broccoli

 

Spaghetti carbonara er en klassisk Italiensk pastaret. Den består grundlæggende af æg, ost, bacon og sort peber. Men ikke i aften. Her udskiftede vi bacon med spansk chorizopølse og vi gik endnu videre, vi tilsatte broccoli.

Det færdige resultat
Det færdige resultat

Det skal du bruge til 2 personer;

200g spaghetti
2 chorizopølser på ca. 15 cm.
½ broccolihoved (vi brugte 1 helt broccolihoved)
sort peber
2 æggeblommer
1,5 dl. piskefløde
Evt. en lille smule salt
Parmesanost

SE OGSÅ: Opskrift på biscotti – Italienske mandelsmåkager

Sådan gør du:

  1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  2. Samtidig skærer du chorizopølsen i tern og rister dem på panden, til de frigiver den smukke, orange olie og begynder at blive sprøde.
  3. Pluk broccolien i buketter du synes er passende, og kom det i panden til chorizopølsen. Lad det stå og simre, mens smagene smelter sammen, og krydr med peber.
  4. Pisk æggeblommer og fløde sammen, og kværn rigeligt med peber i. Vurdér selv, om der skal en smule salt i ved at smage på chorizoen. Hvis den ikke er alt for salt, kan du godt tilsætte salt efter smag i æggeblandingen.
  5. Når pastaen er al dente, dræner du vandet fra og blander spaghettien i chorizo-broccoli-blandingen. Hæld æggeblandingen ved, og rør rundt, mens varmen fra pastaen “koger” æggemassen, så den bliver tyk og cremet. Drys til sidst retten over med parmesanost.

Retten er hurtig at lave og smager ganske udmærket trods chorizopølse og broccoli.
BUON APPETITO 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *